– Problematisk fra Tjeldsund 2020

Odd-Are Hansen fra Skånland SV reagerer på at Einar Aune uttaler seg på vegne av Tjeldsund 2020, om ny næringseiendom i Skånland.

  Foto: Hans V Øye

nyheter

Aune er prosjekt- og utviklingsrådgiver i prosjektorganisasjonen Tjeldsund 2020, men også Høyre-politiker i formannskap og kommunestyret i Skånland. Aune fortalte i Harstad Tidende fredag om planene for kjøp av ny eiendom til nærings- og boligformål, i tråd med intensjonsavtalen til nye Tjeldsund.

– Det må være ordførerne i disse kommunene som uttaler seg om slik saker når de er avklart, mener Hansen.

Han ble orientert om saken i formannskapsmøtet denne uka, men reagerer på vegne av andre politikere i Skånland som kun sitter i kommunestyret, og får saken forelagt seg i avisen først. Hansen mener at rolleforståelse må diskuteres i Fellesnemnda for nye Tjeldsund.

– Jeg synes det blir feil at en administrativt ansatt uttaler seg som toppolitiker. Vi bør ta en diskusjon på hva som er byråkrati og hva som er politikk, sier Hansen i en kommentar.