Lofotens frokostbuffet var god nok til sølvplass

Blant mer enn 400 hoteller tok Thon Hotel Lofoten 2. plass i konkurransen om Norges beste hotellfrokost.

SØLV: På Thon Hotel Lofotens frokostbuffet står blant annet lokale spesialiteter som Lofotsalami, geiteramssaft, rogn røkt på bøkeflis, røkt laks fra Kabelvåg og oster fra Aalan Gård.  Foto: Thon

nyheter

– Vi er utrolig stolt av frokosten vår, og det er veldig artig at vi nå har etablert oss stabilt som et av Norges aller beste frokosthoteller. Ekstra gøy er det at vi har klart dette med god hjelp fra lokale samarbeidspartnere. Vi legger ned mye arbeid, sjel og kreativitet i frokosten vår. Naturen rundt oss tilbyr noen av verdens beste råvarer, og på frokostbordet i Svolvær kan man finne produkter som produseres i nærheten av hotellet. Vi ønsker også å vise frem det beste som Nord-Norge - Lofoten og Svolvær - har å tilby på matfronten med lokale spesialiteter og hjemmelagde retter. På denne måten får vi ta del i innsatsen med å gjøre lokal matproduksjon økonomisk bærekraftig, og det føles godt, sier hotelldirektør Erik Taraldsen.

Lokale spesialiteter og hjemmelaget mat

På Thon Hotel Lofotens frokostbuffet står blant annet lokale spesialiteter som Lofotsalami, geiteramssaft, rogn røkt på bøkeflis, røkt laks fra Kabelvåg og oster fra Aalan Gård.

Hotellet lager også egne retter som syltetøy, kjøttpålegg, kaviar, sild, varmrøkt laks, lønnesirup, sauser og leverpostei. I tillegg er all varmmaten laget fra bunnen av, på et av hotellets mange kjøkken.

– Frokosten som serveres på Thon Hotel Lofoten er helt suveren! Det er derfor ikke overraskende at hotellet nok en gang når toppen i Twinings Best Breakfast-konkurransen. Kjøkkenet, frokostkokkene, servitørene og de øvrige medarbeiderne på hotellet gjør en strålende innsats med mat, presentasjon og service. For Thon Hotels er det veldig viktig at gjestene stoler på at vi leverer gode produkter. At vi har såpass mange hoteller som hevder seg i konkurransen er derfor gledelig, sier Morten Thorvaldsen, konserndirektør for Thon Hotels.

Thon Hotel Lofoten tok 1. plass i frokost-konkurransen i 2016. Året etter kom hotellet på 2. plass. Samme år ble hotellet også kåret til Årets Matgledebedrift.

Scandic Nidelven er Norges ubestridte frokosthotell. For 12. gang har Trondheims-hotellet vunnet kåringen «Twinings Best Breakfast» – det uoffisielle norgesmesterskapet i hotellfrokost. Scandic Hell fulgte opp med en knallsterk 3. plass.