Harstad Mandskor besøkte Ungarn:

Korgutter i Budapest

Harstad Mandskor (HMK) fikk gode tilbakemeldinger hos det ungarske publikum på sin «turne» til Budapest og Szentendre nylig.

UTLANDET: Harstad Mandskor fikk gode tilbakemeldinger hos det ungarske publikum på sin «turne» til Budapest og Szentendre nylig. Her fra et torv i Szentendre. Foto: Privat  Foto: Privat

KIRKEBESØK: Under nattverden i Queen of Rosary Church gikk presten og hjelperne nede i kirkerommet blant menigheten og fordelte sakramentene, mens koret sang «Fader i himmelen».   Foto: Privat

nyheter

Koret deltok blant annet ved to romersk-katolske gudstjenester.

Uvant og derfor utfordrende å synge i kirker med stort volum og takhøyde for norske sangere, men koret og solister kom godt fra oppgaven, melder Gunnar Bjørkmann, som er en av koristene i Harstad Mandskor.

Under nattverden i Queen of Rosary Church gikk presten og hjelperne nede i kirkerommet blant menigheten og fordelte sakramentene, mens koret sang «Fader i himmelen».

– Et bakgrunnsteppe av sakral vellyd la seg under takkuplene. Enten man var protestant, katolikk eller ikke-troende annammet man den freden og roen som oppsto i kirkerommet. Et absolutt høydepunkt, sier Bjørkmann.

Etter gudstjenesten kom faktisk folk og takket i hånd for opplevelsen de var blitt tildel, med spørsmål om hvor i all verden vi kom fra.

Som kjent synger et nordnorske kor hva som helst og kor som helst, så også HMK. På torv, puber, om bord på båter på Donau og hvor det ellers kunne passe seg etterlevde koret sitt «mantra» om å være synlig og gledesspredende, og stolte harstadværinger ble smilende mottatt av et applauderende publikummere, avslutter Gunnar Bjørkmann, om reisen som Harstad Mandskor nylig unnagjorde i starten av oktober.