Kjørte vogntog i alkoholrus

Sjåføren i 40-årene fra Øst-Europa helte ned ni eller ti såkalte «longdrinks».

FARLIG Yrkessjåføren kjørte et vogntog, selv om hadde drukket ganske mye alkohol.  Foto: Illustrasjon

nyheter

Mandag 8. oktober i år satt han i vogntoget sitt og ventet på å få lastet av. Etter hvert godt beruset. To timer senere, da han måtte blåse i et alkometer, hadde han fremdeles 0,89 i promille. Forklaringen var at han trodde han skulle stå stille med bilen til neste dag. Men da det plutselig ble hans tur å laste av, satte han seg bak rattet og kjørte.

Trondenes tingrett har gitt promillekjøreren 27 dagers ubetinget fengsel. Mannen må betale 10.000 kroner i bot, eller sone 15 dager i fengsel. Han er fradømt retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for en periode på to år. Utlendingen må i tillegg avlegge full førerprøve dersom han ønsker å gjenerverve førerretten i Norge.