Fredag starter årets sjakk-begivenhet

Sjakkentusiaster fra Norge, Skottland, England, Frankrike og Romania skal til dyst.

KLARE: Fra venstre: Irina Bulmaga, Romania, advokatfullmektig Robin Moe fra advokatfirmaet Finn i Harstad, turneringsleder Stein Jensen fra Harstad sjakklubb og Sophie Milliet, Frankrike.  Foto: Kjell Magne Angelsen

PÅMELDING Turneringen hadde torsdag formiddag 70 påmeldte. Arrangørene satser på et sosiale opplegg rundt turneringen.  Foto: Kjell Magne Angelsen

nyheter

Turneringen heter fortsatt Advokatfirmaet Finn Chess International, og går av stabelen i øverste etasje på Thon hotell i sentrum.

Interessante spillere

– Vi har 70 påmeldte foreløpig. Turneringen starter fredag kveld, og det er full anledning til å melde seg på i løpet av dagen, inviterer sjakklubbens Stein Jenssen. Konkurransen er sterk. Men spillerne graderes etter nivå, så alle konkurrerer om plassering med folk på noenlunde samme hylle.

–Dessverre kolliderte vår turnering med EM i sjakk for kvinner. Vi har likevel fått noen veldig interessante spillere til Harstad. Blant dem er franske Sophie Milliet. Som seks ganger har vunnet det franske mesterskapet, forteller Jensen.

Rammen er viktig

– Vi fortsetter å bygge vår turnering på samme lest som tidligere. Det vil si at vi vektlegger mer enn bare sjakk. Vi ønsker å skape en hyggelig sosial ramme, slik at spillerne får med seg en flott opplevelse. De sosiale tiltakene inkluderer presentasjon av alle spillerne, bankettmiddag, sosial mingling og sightseeing rundt i Harstad.

Taktikk

Advokatfullmektig Robin Moe i Finn, forklarer firmaets engasjement slik:

– Harstad har mange tilbud innen for eksempel fotball og ski. Sjakk gir oss et godt supplement til de større aktivitetene. Spesielt på dette med konsentrasjon og mental trening. Vi synes dette er en flott ting å støtte opp om.

– Sporten sjakk har dessuten visse likheter med vårt yrke. Hvor det er ikke så lite taktikk og juridisk manøvrering. Man må velge sine trekk med omhu, og man har tidsrammer å forholde seg til. Akkurat som sjakkspillerne må forholde seg til, beskriver han.

– Skal du delta i turneringen selv?

– Nei. Mine bravader på brettet er nok begrenset til enkelte lynsjakkpartier på chess.com, ler Moe.


Historiker, forfatter og sjakkentusiast Hans Olav Lahlum kommer til byen:

Snakker om krim og sjakk

Historiker Hans Olav Lahlum kommer til Harstad fredag.

 

Barnesjakkurs er i gang

Her blir det mulighet for å lære seg det mest grunnleggende i sjakkspillets mysterier.Flere passasjerer og fullere fly

63.807 passasjerer fløy til eller fra Harstad/Narvik lufthavn Evenes i september. Det er 4,5 prosent flere enn for ett år siden.