Fire års fengsel for sovevoldtekt

En harstadværing i 60-årene er dømt for å ha voldtatt en kvinne fra Harstad mens hun sov, natt til 11. november i fjor.

STRAFF Overgrepet mot en harstadkvinne i fjor utløste en streng straff og et solid oppreisningsbeløp.  Foto: Illustrasjon

nyheter

Kvinnen og en annen mann kom på besøk til domfeltes leilighet etter en fuktig kveld på byen. Etter en stund var hun såpass beruset at hun ba om å få legge seg i domfeltes seng. Samtidig sovnet den andre mannen i en stol i leiligheten.

Snakker ikke sant

Ifølge forklaringene til både fornærmede og domfelte husket ingen av dem noe av hva som videre skjedde. Bortsett fra at den dømte kunne erindre at han hadde lagt seg i sengen ved siden av fornærmede. Han forklarte i retten at han først våknet langt på dag, og var da alene i leiligheten.