Radio Harstad åpner opp for yngre radiointeresserte:

Radio er gøy - nå også for barn

Nå ønsker Radio Harstad også barn i aldersgruppen 9–13 velkommen til radioen. Der vil de få opplæring i hvordan lage og produsere radioprogrammer.

radioentusiaster: Simon Dankertsen og Charite Esp er allerede i gang med opplæring for aldersgruppen 9–13 år i Radio Harstad. Foto: Andreas Isachsen 

redaktør: Tommy Vandalsvik håper mange i aldersgruppen 9–13 har lyst til å prøve seg i Radio Harstad. Radio Harstad. Arkivfoto: Andreas Isachsen 

nyheter

Ifølge daglig leder og redaktør, Tommy Vandalsvik, Simon Dankertsen og Charite Esp har de opplevd stadig økende interesse innen denne aldersgruppen for å lære mer om radioen.

Opplæring hver tirsdag

– Etter at Centrum fritidsklubb ble borte har det ikke vært noen spesielle tilbud til aldersgruppen 9–13 år.

– Vi har merket at stadig flere henvender seg til oss og spør om vi har muligheter å tilby disse noen alternativer, sier Vandalsvik og Dankertsen.

– Vi har derfor bestemt oss for hver tirsdag å gi de som ønsker det muligheten til å lære hvordan man blant annet opptrer i intervjusituasjoner.

– Men også produksjon, teknikk og klipping vil være en del av opplæringen som vil bli gitt, sier de to og legger til:

– Har du ikke lyst å snakke i en mikrofon kan du likevel bli en god tekniker, eller motsatt.

Ingen kvalifikasjoner

– Vi har allerede vært ute og lagt fram dette tilbudet ved en av skolene i Harstad, og har som mål å kontakte flere skoler etter hvert, forteller Simon Dankertsen som skal ha ansvaret for oppfølgingen i praksis blant dem som melder seg.

– Vi stiller ingen særskilte krav til kvalifikasjoner hos dem som har lyst til å prøve seg, annet enn at de viser interesse for og har lyst til å prøve seg innen radioproduksjon.

Flytter til nye lokaler

– Inntil videre vil opplæringen skje i dagens lokaler i rådhus 1b.

– Men når Radio Harstad, Kanebogen fritidsklubb og tidligere Centrum fritidsklubb om få måneder samles i et nytt fritidssenter i gamle Harstad skole, vil også denne opplæringen foregå i disse lokalene, forteller Vandalsvik og Dankertsen som har fått med seg Charite Esp fra Bardufoss som reporter og programleder.

Radio er utrolig gøy

– Vi er godt forberedt og skikkelig gira på å få gitt dette tilbudet til en ny gruppe radiointeresserte som ønsker å drive med radio. Og en ting er sikkert.

– Å drive med radio er utrolig gøy, sier Vandalsvik, Dankertsen og Esp.