Kjemper for behandling

En av byens rusmisbrukere og narkotikaselgere erkjente onsdag straffskyld på alle punkter under rettssaken i Trondenes tingrett.
nyheter

Mannen i 30-årene har vært varetektsfengslet siden i august. I 2017 og i 2018 beslagla politiet et kvantum tabletter og diverse narkotika hos han, som til sammen representerte flere tusen brukerdoser. Harstadværingen har også vært fengslet for narkokriminalitet tidligere.

Alternativ til straff

Hovedforhandlingene dreide seg derfor ikke om skyld. Tiltalte la alle kort på bordet. Årsaken til at denne saken ikke gikk som en såkalt tilståelsesdom, er at mannen ønsker hjelp til å komme ut av rusmisbrukerlivet. Hans beste alternativ virker å være den såkalte ND-ordningen (narkotikaprogram med domstolskontroll). ND er et alternativ til ubetinget fengselsstraff for rusmiddelavhengige som dømmes for kriminalitet knyttet til rusavhengigheten.