Tungvann-veteran kommer til byen fredag:

Joddski inntar Ludo

Tungtvann-veteranen Joddski (40) har ikke ligget på latsiden siste året.

  Foto: DANIEL LILLEENG

BAKGÅRDEN: Joddski var på plass i Bakgården i 2010. Jørgen Nordnes fra Bodø er kjent fra gruppa Tungtvann. Fredag er han på plass på Ludo i Harstad.   Foto: Steve Nilsen

nyheter

Bokutgivelse – med påfølgende bokbadturné, samarbeid med hiphop-legender som Sugarhill Gang og Melle Mel er bare toppen av isfjellet.

16. november er han klar med albumet «Glasshuset», som kommer midt i Norgesturneen som startet i Trondheim 14. september, og avsluttes på Sinus i Bodø 21. desember. Alle låtene blir å finne på albumet «Glasshuset» som slippes til høsten. Albumet er produsert av den Bodøbaserte Darkside Of The Force-legenden Salvador Sanchez.

Sammen har de to tilårskomne pionerene skrudd sammen det Joddski kaller «den ultimate 40-årskrisa» på plate. Dette har de gjort i studioet Hønsehuset, der Joddski gjorde noen av sine første innspillinger for godt over 20 år siden.

På Ludo

Fredag 12. oktober står rapperen fra nord på scenen til studenthuset Ludo.

– Jeg ser fram til å komme tilbake til Harstad, tror det er over to år siden sist jeg besøkte byen, sier Jørgen Nordeng, kjent under artistnavnene Jørg-1 og Joddski.

Joddski er rapperen fra Bodø som er et av to de opprinnelige medlemmer i hiphopgruppa Tungtvann.

Det er 20 år siden Joddski flyttet til Oslo for og startet Tungtvann-karrieren sammen med DJ Poppa Lars fra Harstad. Tungtvann opphørte som hiphopgruppe i 2007 og Joddski tok fatt på sin solokarriere.

Han trives alene men har god kontakt med DJ’n fra Harstad, skrev TV2 nylig.

– Vi slipper ny singel «Gutta Boys» samme dag med video når jeg besøker Harstad, sier Joddski.

– Som support har jeg med meg Harstad-rapperne Blvck Twinz, sier rapperen fra Salten.

Konserter

Både Trondheim og Kristiansand var utsolgt, mens Oslo var et par billetter unna. Da Joddski toppet plakaten på Blåfrostfestivalen i februar (til terningkast 6) fikk publikum for første gang servert flere låter fra det kommende albumet. Han headlinet også Træna og spilte på blant annet Over Oslo-festivalen i sommer.

Dagen etter konserten i Harstad skal Joddski har to konsert på Driv i Tromsø.

– Jeg startet opp med 40 låter på blokka da albumet «Glasshuset» skulle laget. Det ble til slutt 13 låter på det nye albumet, sier Jørgen Nordeng, som avslutter konsertturneen hjemme i Bodø 21. desember.

Joddski har siden oppstarten vært med på 12 forskjellige album.