Klimaendringene tapper havet for oksygen - fisken rømmer

Selv med ekstreme tiltak vil klimaendringene føre til alvorlige konsekvenser for fiskebestanden.

Havområder omtrent uten oksygen er allerede blitt fire ganger så store siden 1950, ifølge en ny studie fra Smithsonian Environmental Research Center, og amerikanske forskere har advart om en mulig masseutryddelse av arter i havet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix 

nyheter

Bare ekstreme tiltak kan begrense oppvarmingen til 1,5 grader, ifølge klimarapporten som FNs klimapanel la fram natt til mandag.

Ifølge rapporten vil 1,5 graders oppvarming også få alvorlige konsekvenser for verdens fiskerier. Dette melder NRK.

Årsaken er at mange fiskearter kan legge på svøm mot polene på grunn av oksygenmangel som følge av global oppvarming. Dermed kan mange arter forsvinne fra områder hvor de lever i dag, og noen risikerer utryddelse.


Nedslående klimarapport

– Dette betyr slutten på nye olje- og gassfelt i Norge

En rapport lagt fram av FNs klimapanel mandag viser at klimagassutslippene reduseres med 40–50 prosent innen 2030 for å begrense oppvarmingen til 1,5 grader.

 

Klimaendringene gjør at forskerne ser for seg en nedgang i den globale fiskefangsten på 1,5 millioner tonn ved 1,5 graders oppvarming. Dersom oppvarmingen øker til 2 grader vil fangstene falle med mer enn 3 millioner tonn, skriver NRK.