Vi oppdaterte gjennom dagen:

Dette jobbet politiet med i Troms og Nordland fredag

Slitt: Sjåføren som kjørte med disse dekkene fikk gebyr og ilagt bruksforbud.  Foto: Statens vegvesen/skjermdump/Twitter

nyheter

Tungtransportkontroll: Fredag kveld avholdt Statens vegvesen tungtransportkontroll på E6 i Tåkelvdalen/Finnsnes med omegn. – Ok resultat på tungtransportkontrollene i dag. Flere lette kjøretøy stanset med lysmangler og utslitte dekk. En personbil ilagt bruksforbud på grunn av trafikkfarlige dekk, gebyr til fører. En fører anmeldt  for å ikke ha førerrett til BE, melder Statens vegvesen Region nord på Twitter klokken 19.24.

Kjørte uten gyldig førerkort: En politipatrulje påtraff en mannlig bilfører i 20-årene uten gyldig førerkort. – Anmeldelse for dette, samt bruk av narkotika, melder Troms politidistrikt klokken 16.39

Kjørte for fort: UP avholdt laserkontroll i Rønvika i Bodø. – Tre førere ilagt forenklet forelegg for fart. Høyeste var 46 km/t i 30 sone, samt et forenklet forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon, melder politiet i Nordland klokken 14.23.

Fredag klokken 1335 forteller politiet at de har avholdt laser/promillekontroll på Stokmarknes. 30 førere ble kontrollert. - Seks førere er ilagt forenklet forelegg. Høyeste hastighet var målt til 78 km/t i 60-sonen. Ingen rus.

Bil har fredag morgen kjørt i autovernet i Lyngværsstranda i Nordland. - Bilen står noe til hinder men er godt merket. Politi på stedet. Bilberger på vei. Ikke mistanke om personskade, lyder meldingen klokken 1102.

En kvinne i 20-årene mistet lappen i Borkenes natt til fredag da hun ble målt i en trafikkontroll til 96 kilometer i timen i 50-sonen. Dette meldte politiet i Troms rundt klokken 0030.

En bobil satte rekord da politiet hadde fartskontroll i 60-sonen på Karlstad sent torsdag. - Høyeste hastighet sto en bobil for, med 90 km/t. Fører erkjente straffeskyld og samtykket til førerkortbeslag.

I samme kontroll var det en bil som stakk av. - Bilen er sporet opp. Ingen har erkjent straffeskyld for dette. Anmeldelse opprettet, sier politiet.

En kvinne ble truffet av lastebilkran på kaia på Prostneset i Tromsø fredag morgen. Kvinnen er i 20-årene. - Hun blir tatt til legevakta for sjekk. Politiet er på stedet og har startet undersøkelser. Meldte politiet rundt klokken 0830. Nesten halvannen time senere sier politiet at de er informert fra helsepersonell at kvinnen er lettere skadd. Undersøkelser på stedet viser at ulykken skjedde i forbindelse med utlegging av landgang.


 

Røyk fra et boligkompleks gjorde at politi og brannvesen fredag morgen rykket ut rundt klokken 0900. - Beboer på stedet er sjekket ut og ingen personer er skadet. Matos er årsaken til brannalarmen. Dette er ingen sak for politiet, lyder siste melding fra lovens voktere.

En 15 år gammel gutt i bil ble stanset av en politipatrulje i Bodø natt til fredag. Dette meldte politiet rundt klokken 0300 - Bak rattet satt en 15 års gammel gutt og han hadde med seg en like gammel passasjer, sier politiet. Senere forteller politiet at etterforskning viser at det er en bil til som har vært ute å kjørt i natt, med like ung sjåfør.

I Mosjøen anmeldes en sjåfør for å kjøre uten førerkort. Det melder politiet rundt klokken 02 natt til fredag.


Se video og bildeserie:

Her skyter Kystjegerne seg gjennom Harstad sentrum

Se bildeserien øverst på siden. Videoen finner du hvis du skroller ned.

 

113 kilometer i timen i 80-sonen kjørte den raskeste sjåføren da politiet hadde kontroll i Kjerringnesdalen torsdag kveld. Til sammen fikk tre førere forenklede forelegg.

UP stanset fører som prøvde å unndra seg kontroll torsdag kveld. - Fører anmeldes for fartsovertredelse og kjøring uten førerkort. Mistanke om rus. Politiet skrev meldingen klokken 20.23.


17-åring rispet med kniv på vei til skolen

Politiet i Oslo leter etter to gjerningsmenn etter at en 17 år gammel gutt ble rispet i magen med en skarp gjenstand på vei til skolen torsdag morgen.