Soldater øver:

Skudd i Harstad sentrum

Ordfører Marianne Bremnes eskortert i sikkerhet i øvelsen.

  Foto: Øivind Arvola

nyheter

Ca. klokka 09.20 dundret soldater fra Kystjegerkommandoen løs med løskrutt fra sine maskingevær. Det skjedde i området Generalhagen - Nav Pensjon. Vår reporter på stedet sier at ordfører Marianne Bremnes ble eskortert i sikkerhet i øvelsen.

  Foto: Lars R. Olsen

 

Tomhylser ligger på bakken. Det kan komme flere runder med skyting utover dagen.

Torsdag og fredag har altså kystjegerne, i samarbeid med 339-skavdronen, inntatt byen i den hensikt å trene militære operasjoner i bymiljøet.

Se video og bildeserie fra torsdagens øving i Harstad her

Kystjegerne vil bli utfordret i komplekse og kaotiske situasjoner i den hensikt å forberede de profesjonelle soldatene på potensielt fremtidige oppdrag. Aktiviteten, intensiteten er høy og situasjonene de måtte løse, komplekse, heter det i ei pressemelding fra kystjegerne.

Se video: Angrep i sentrum

Realistiske øvelser er nødvendig for at Forsvaret skal kunne løse sine oppgaver på en god måte. Øvelsene er også en kvalitetssikring av at Kystjegerkommandoen, ferdigheter og planverk virker etter hensikten og tilfredsstiller de kravene som gjelder.

– Sivile kan forvente å observere militære kjøretøy, personell i uniform med våpen og noen høye lyder når vi simulerer eksplosjoner og skudd. Vi ber sivile vise hensyn til vår øvingsaktivitet og at foreldre varsler sine barn, heter det i pressemeldinga.