Men disse sentrumsbutikkene har gode resultater

Selv om antallet butikker som driver med underskudd har økt, er det også lyspunkter å finne i HTs oversikt.

best resultat: Pibo Optik i Bussterminalen er eneste butikk i vår oversikt med millionoverskudd i 2017.  Foto: Andreas Isachsen

nyheter

Odd Birger Hansen peker spesielt på tallene til sportsbutikkene Parabolflua og Tequila Sport. Til tross for etableringen av XXL i Sjøkanten sentrum i juni 2016 og ny G-sportsbutikk i Amfi Kanebogen fra april 2017, har begge disse butikkene til sammen ikke opplevd omsetningssvikt de siste tre driftsårene. Dog har Parabolfluas driftsresultat falt med 50 prosent, men fortsatt kan bedriften skilte med et pent overskudd på like under en halv million kroner.

Tequila Sport har økt omsetningen med 1,3 millioner de siste tre årene, og hadde i 2017 et overskudd på driften på 877.000 kroner.