Masterstudenter gikk løs på noen av oppdrettsnæringas største utfordringer:

– Gir lyst til å jobbe i nord

Gjennom to ulike masteroppgaver tok ingeniørdesign-studentene for seg oppdrettskonseptet FjordMAX, et konsept utviklet av NSK Ship Design i Harstad for Sjøvegan-selskapet Salaks AS.

Spennende: De er alle enige om at det var et spennende prosjekt å gi se i kast med. Fra venstre professor Annette Meidell på UIT, direktør Karl Erik Bekkeli i Salaks, elevene Raymond Edris, Andreas Henriksen, Stian Reinsnes, Marius Eidstø og Tore Bjørkeng samt Eivind Hansen fra NSK Ship Design.   Foto: Thomas Myhre

nyheter

Dette er et av mange nyskapende konsepter som ligger i søknadsbunken for tildeling av utviklingskonsesjoner fra Fiskeridirektoratet.

Salaks og NSK ønsker å løse oppdrettsnæringas utfordringer med en halvveis lukket løsning der fiskens avføring og eventuelt fôroverskudd samles opp i bunnen av konstruksjonen. Det gjør at man kan produsere vesentlig større volumer fisk på et langt mindre areal enn i dag, i tillegg til en rekke andre fordeler for driften, fiskehelsen og miljøet.