Stafett for livet:

Tente 380 lys

Lørdag kveld lyste det ekstra opp ved Stangnesbanen.

TENTE: Lørdag kveld var det lysseremoni ved Stangnesbanen. Der over 380 lys ble tent og mange hadde skrevet en hilsen.   Foto: Kristin Rønning

HILSEN: Lørdag kveld ble det tent lysposer på Stangnesbanen. Foto: Renate Jansen  Foto: Renate Jensen

DELTOK: Medkila-mannen Asbjørn Linaker var med og gikk for et lag både lørdag og søndag.   Foto: Tore Skadal

DELTOK: – Vi går for laget Carpe Diem. Flott tiltak her i dag, sier Marianne Kristensen og Karen Kristiansen. Foto: Tore Skadal  Foto: Tore Skadal

nyheter

I forkant av lysseremonien kunne en kjøpe lysposer til inntekt for kreftsaken. Her kunne en dekorere posene med hilsener og tegninger.

– Det ble tent 380 lysposer denne kvelden på Stangnes. Her hadde mange skrevet personlige hilsninger. Jeg synes det var en rørende opplevelse. Det ble en vakker lysseremoni, sier Brage Larsen Sollund, som er distriktsleder i Kreftforeningen Nord-Norge.

Han forteller at Stafett for livet er en verdensomspennende markering som de for første gang arrangert i Norge i fjor. Markeringen i Harstad i helga var den første som ble arrangert i Nord-Norge.

– Jeg synes vi fikk en flott og verdig markering her i Harstad med lysmarkeringen lørdag kveld, sier Larsen Sollund.

Han mener at det viktigste ved et slik arrangement er fellesskap og samhold.

– Det skal ikke koste noe å være med. Det skal være gratis. Det viktigste er at folk møtes, deler opplevelser og har en god stund sammen, sier Brage Larsen Sollund, etter arrangementet i Harstad denne helgen.

Han tror det er viktig at folk møtes på en slik måte. Det er mange som er berørt av kreftsykdom. Både de som kjemper, familien, venner og arbeidskollegaer.

– Jeg synes dette er en fin måtte å være med på en markering som «Stafett for livet. Jeg var med lørdag og gikk og søndag er jeg tilbake igjen, sier Medkila-mannen Asbjørn Linaker, som gikk for et av de mange lagene som gikk rundt banen.

– Vi har dannet et eget lag som kalles Carpe Diem. Det er til minne om en god venninne, sier Marianne Kristensen, som sammen med Karen Kristiansen var med på laget som gikk sine runder rundt Stangnesbanen lørdag og søndag.