Stafett for livet Harstad:

Gikk 20.814 kilometer

– Takk for innsatsen, Harstad. Her er det tilbakelagt 20.814 kilometer på 24 timer.

SOL: Stafett for livet hadde over 1.000 deltakere. De gikk 20.814 kilometer på 24 timer og tilbakela 52,237 runder av 400 meter.   Foto: Tore Skadal

TAKKET: Aksjonsleder for Stafett for Livet ved Kreftforeningen i Nord-Norge, Brage Larsen Sollund, takket Harstads befolkning for en strålende innsats det siste døgnet. – Vi er glad for at vi valgte Harstad som aksjonssted og vi har selv lært mye, sier Solvang, som er aksjonsleder i Kreftforeningen distrikt Nord-Norge.   Foto: Tore Skadal

NEDTELLING: Stafettgeneral for Harstad-arrangementet til Stafett for livet, Ole-Jonny Korsgaard, teller søndag formiddag ned i Stangnes idrettspark.  Foto: Tore Skadal

BIDRO: Stafett for livet. En rekke lokale artister spilte på den store scenen under arrangement lørdag og søndag. Her er bassist Knut Erik Sundquist i gang med sjarmøretappen rett etter at kirkeklokkene ringte inn i Kanebogen kirke.  Foto: Tore Skadal

GIKK: Over 1.000 menneskker var innom Stangnes idrettspark i helga.Her klikker deltakerne for hver runde på 400 meter som er tilbakelagt.   Foto: Tore Skadal

DUGNAD: Stafett for livet hadde over 1.000 deltakere.  Foto: Tore Skadal

DELTOK: Frivillige og deltaker på plass rett etter at arrangementet er avsluttet i strålende høstvær søndag 9. september. Foto: Tore Skadal  Foto: Picasa

Stafett for livet
  • I 24 timer deltar lag bestående av familier, venner, skoler, foreninger, arbeidsplasser og andre i en stafett. Bak hvert lag er det en historie – et menneske som laget vil støtte eller minnes.
nyheter

Aksjonsleder for Kreftforeningen i Nord-Norge, Brage Larsen Sollund, kunne søndag formiddag telle opp hvor mange runder og hvor langt Harstad-folket har tilbakelagt i løpet av 24 timers i Stangnes idrettspark.

– De gikk 20.814 kilometer på 24 timer og tilbakela 52.237 runder av 400 meter. Det er en flott rekord for Harstad og Stangnes idrettspark, sier en tilfreds Larsen Sollund.

Da han nettopp regnet sammen alle tallene fra rundt 40 klikkmaskiner som sto i målområdet på idrettsbanen.

– Jeg er glad og ydmyk at en klarte å mobilisere slik her i Harstad. Stafett for livet bli arrangert åtte stedet rundt i landet. Vi er glad for at Harstad ble stedet nord for Dovre. Her er det stor evne og ville til å stå sammen om et arrangement som har fokus på kreftsaken, sier Larsen Sollund.

Magisk

– Det var spesielt magisk da vi fikk med oss lysene fra lysseremonien onsdag kveld og ikke minst lyset fra bålpannene til speiderne i løpet av natt. Spesielt var det flott rett før soloppgang her bed 05.30-tiden, forteller aksjonslederen fra Kreftforeningen i Nord-Norge.

– Vi har selv lært mye her i Harstad. Her er det mye å ta med seg videre for andre tilsvarende arrangement. Jeg ser ikke bort ifra at Stafett for livet kommer tilbake hit i 2019, sier en fornøyd Larsen Sollund.

– Vi har hatt et flott arrangement og en feiring for livet det siste døgnet, sier Anne Lise Ryel, som er generalsekretær i Kreftforeningen.

Stor innsats

– Jeg er godt fornøyd med hva vi fikk til her i Harstad. Svært mange frivillige har bidradd til at vi fikk arrangementet i havn. Bedrifter, lag og grupper, har gjort sitt til at dette ble et flott arrangement. Vi har fått drahjelp av mange. Vi har hatt en flott scene der svært mange av byens artister har stilt opp med underholdning fra scenen, sier Ole-Jonny Korsgaard

Søndag rundet han av arrangementet fra scenen i idrettsparken. Der et lokalt barnekor avsluttet «Stafett for livet» med sang.

Og ikke minst roset han speiderne som hadde bidradd gjennom hele arrangementet og de holdt liv i bålpannene gjennom natten mens deltakere fra lokale lag og bedrifter gikk rundt banen med sine stafettpinner.

En regner med at over 1.000 personer deltok i arrangementet Stafett for livet i Harstad.