Dette har fått lokalpolitikerne Maria Serafia Fjellstad (V), Einar Mustaparta (H) og Eivind Stene (Frp) til å trykke på knappene og kontaktet sine partikollegaer i regjeringen.

Må se på premissene

– Taksten på 19 millioner kroner er ikke nærheten av det som er reelt å betale for en festeavtale for denne tomten.

– Den enkleste løsningen for å komme til enighet er derfor å se på premissene som ligger bak denne taksten.

– At Statsbygg ikke kan gå ut over sine fullmakter og avvike fra denne taksten, er vi fullt innforstått med. Men det kan Kommunal og Moderniseringsdepartementet (KMD), sier Fjellstad, Mustaparta og Stene.

Kan ikke sitte og vente

– Derfor har vi tatt kontakt med stortingsrepresentant Kent Gudmundsen og statssekretær Paul Chaffey i KMD og bedt disse legge trykk på saken.

– Vi ønsker å få en status for grunnlaget rundt taksten som er satt, og som KMD er de eneste som eventuelt kan endre premissen rundt.

– Vi kan ikke sitte å vente på at Statsbygg skal få den forventede prisen. De må være seg sitt samfunnsansvar bevisst dersom man skal få den ønskede utviklingen ved UiT Campus Harstad. Detaljreguleringsplanen for området må igangsettes så snart som mulig.

– Når denne er klar skal det ikke stå på oss politikere og administrasjonen i Harstad kommune å få den behandlet og godkjent, lover de tre sentrale kommunestyrepolitikerne.

Kun KMD kan avvike

Regiondirektør Kathrine Julin Pettersen i Statsbygg bekrefter at uenighet om tomtepris er årsaken til at utbyggingsplanene i Havnegata er satt på vent.

– I planen som foreligger er det skissert en løsning at tomta kan festes bort fra oss til studentsamskipnaden. . En festeavtale der det skal bygges leiligheter vil etter all sannsynlighet bidra til at vi ikke vil kunne benytte oss av dette arealet i uoverskuelig fremtid.

Vi har fått taksert det aktuelle arealet til 19 millioner kroner. Markedsverdien danner grunnlaget for tilbudte festeavgift, og Statsbygg har fastsatt festeavgiften så lavt som vi kan innenfor våre fullmakter i avhendingsinstruksen. Det er denne instruksen vi må forholde oss til, og som det kun er KMD som kan avvike fra. Statsbygg håper på en god og snarlig løsning for etablering av nye studentboliger i Harstad, sier Julin Pettersen.

politikerkontakt: Leder av Campustinget Harstad, Even Aronsen (t.v.) støtter initiativet Einar Mustaparta, Eivind Stene og Maria Serafia Fjellstad har tatt mot sentrale myndigheter for å få fortgang i realiseringen av nye studentboliger på tomta i bakgrunnen. Foto: Andreas Isachsen Foto: Andreas Isachsen