Nærmest Drangen følger Kvæfjordløyper i Kvæfjord kommune med 417 stemmer. Sandstrand Turstier har fått inn 162 stemmer. Turen Stilkusvassbrekka som også ligger på Rolla har sanket 193 stemmer tirsdag denne uke. Fylkesvinnerne går videre til en superfinale, der beste turrute blir kåret under stikonferansen i mars 2019. I tillegg får turruten med flest stemmer en publikumspris.

Det er landets fylkeskommuner og Gjensidigestiftelsen, med faglig støtte fra blant andre Friluftsrådenes Landsforening, DNT og Miljødirektoratet som siden 2010 har samarbeidet om å merke turmuligheter der folk bor og ferdes. Gjennom å gi støtte til turlag, foreninger og organisasjoner har de i fellesskap merket nesten 1100 turløyper med en samlet lengde på 40.000 kilometer. Det tilsvarer en runde rundt ekvator. I Nordland ligger det an til at Dronningruta i Vesterålen stikker av med seieren. Den har denne uke fått 2307 stemmer. På landsbasis er Madonnastien i Buskerud populær med hele 4490 stemmer til nå.

Løypa til Drangen er populær både på vinter- og sommertid, og var blant annet sted for Tour de Andørja Freeride i år. Turen er godt merka, med god utsikt, gresslier, rik fjellflora og fiskevann underveis.

– Ved cirka 650 meter over havet kommer godt kaldt kildevann rett ut av fjellet. Stedet er merket med skilt. Utsikten fra Stortinden er bare fantastisk med bebyggelsen nede ved fjorden rett under, med fjord og hav rundt øya, over fjorden sees bygder og mektige tinderekker fra det nære til det nesten uendelige, står det i turbeskrivelsen.

Det er mulig å stemme på din favoritt-turløype fram til 31. august.