Det sier daglig leder Torstein Broderstad og salgssjef Jonny Stiby. De er meget godt fornøyd med årets messe.

– Det handler om å være til stede der våre framtidige samarbeidspartnere er. Denne uken har gitt oss nye bekjentskaper og relasjoner. Noe som er svært viktig, sier de.

De har hatt flere møter med aktuelle aktører, men besøk på de enkelte standene har vært vel så viktig.

– Vi har oppdaget helt nye teknologiske løsninger hos andre leverandører, og vi har informert om hva vi holder på med. I et par tilfeller har vi funnet grobunn for et mulig samarbeid. De har kunnskap og teknologi som kan komplementere våre produkter, og omvendt.

– Skal jobbe hardt

De reiser hjem til Harstad med store forventninger om hva framtiden kan bringe for bedriften som ligger i Kilbotn.

– Vi går vi en spennende tid i møte. Vi skal jobbe hardt for å skaffe nye jobber innen denne bransjen. Vi har stor tro på at vi skal ha en en positiv utvikling i årene framover, sier de smilende.

Tirsdag var det elektrisk stemning på standen til Nord-Norge. Smilene ble brede hos alle sammen da ryktene begynte å surre om at Hamek og Servi Ulsteinvik hadde blitt enige om en rammeavtale.

– Viktig å være til stede

Brodestad og Stiby gleder seg sammen med Hamek, og mener millionkontrakten er et svært godt bevis på hvor viktig det er være til stede på denne type arena.

– Det tok to år før de kunne underskrive en kontrakt. Men det er neppe tilfeldig at det skjer på denne messen, sier de.

Teknor bruker rundt 150.000 kroner på messa, og det mener de det er verdt.

– Vi merker stor forskjell på velviljen fra de store selskapene sammenlignet med bare for to år siden. Store selskap ser at stadig mer beveger seg nordover, og synes det er for kostbart å etablere egene avdelinger i nord. Derfor er de ute etter samarbeidspartnere, og det er her vi føler at denne messa har åpnet noen viktige dører.

Broderstad og Stiby skryter av årets Xplore North-stand. Det har vært mye folk innom, og de har hatt mange gode samtaler med aktører fra mange land.

– Standen ligger veldig bra til. Den er lys og trivelig, noe som gjør at de ønsker å bruke tid her. Det er noe alle de lokale bedriftene og kommuene nyter godt av, sier de.