Derfor er det viktig at Harstad er i Stavanger

kommentar: Harstad kommune og 20 harstadbedrifter deltar i disse dager på verdens nest største olje- og gassmesse. Men har det noen hensikt?

xplore North: Harstad kommune og 20 harstadbedrifter er representert på ONS-messen i Stavanger. Det er vel anvendt tid og penger. Foto: Odd Leif Andreassen 

nyheter

Med China National Offshore Oil Corporation, Shell og MRC Global som nærmeste naboer, finner vi den nordnorske standen på årets ONS (offshore Northern Seas)-messen i Stavanger. For første gang i historien en vaskeekte og tvers igjennom nordnorsk produksjon, i all vesentlighet utført av harstadbedriften Chili.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon har nettopp vært på en lynvisitt så snar at han neppe fikk med seg at den nordnorske «paviljongen» har et betydelig Harstad-preg. Over en storskjerm ruller landsdelsreklame der 11 av nærmere 15 minuttene er profilering av oljebyen i nord. Byen ved Vågsfjorden, altså, hvis noen skulle være i den minste tvil. Harstaddelegasjonen har gjort hjemmeleksen, jeg holdt på å si i motsetning til enkelte andre. Så er det da også en dyd av nødvendighet. Kampen om oppmerksomheten er enorm. 1.400 utstillere, fordelt på 11 messehaller og totalt 20.000 kvadratmeter, vil i løpet av fire hektiske dager få besøk av nærmere 70.000 besøkende. Da handler det om å være på, for å si det forsiktig.