Første kunde inn på det nye anlegget var Leif Arne Johansen.

Han lovpriser det nye kundetorget.

– Systemet er briljant

– Det er helt riktig av HRS å gjøre denne investeringen. At alle kundene nå lettvint kan komme hit og tørrskodd kvitte seg med avfall vil forhåpentlig bety at alle natursvinene som tidligere kastet alle typer avfall i naturen, slutter med dette svineriet, sier Johansen.

Han har i en årrekke kjørt taxi i Harstad og har sett utallige eksempler på unødvendig forsøpling rundt i kommunen.

– Dette systemet er helt briljant, og ikke minst oversiktlig og lettvint. Alle bør nå benytte seg av denne muligheten.

– Det finnes rett og slett ikke lenger unnskyldninger for å kaste fra seg avfall andre steder enn her nede på kundetorget til HRS, mener Johansen.

– Grønn bølge ikke et blaff

Det var en tydelig stolt administrerende direktør Kirsti Hienn i HRS som inviterte til åpning av det nye kundetorget på Stangnes til om lag 17 millioner kroner.

– Det er ett stort løft for oss som selskap, men også en milepæl for byens innbyggere at vi nå kan ta i bruk dette anlegget. Noen hevder at den grønne bølgen vi for tiden er vitne til bare er et blaff. Det tror jeg ikke er tilfelle. Tvert imot er miljøbevisstheten kommet for å bli.

– Derfor er det ekstra gøy å se at selv de minste barna i en barnehage har tatt turen ned hit i dag for se nærmere på anlegget, sier Hienn.

Plastsortering

Hun legger til at de nå er godt i gang med planene for en egen husholdningsordning for sortering av plast.

– Vi har som ambisjon å finne en løsning for også å kunne hente sortert plast i en egen dunk.

– Nøyaktig når denne ordningen er på plass kan jeg ikke si per i dag, men målet vårt er at alle HRS sine eierkommuner skal ha på plass en løsning for henting av plast i løpet av 2019.

– Om kort tid vil det også legges til rette for å kunne levere plast i en egen konteiner som mellomløsning inntil husholdningsordningen er på plass, sier Hienn.

Utålmodig og masete

Varaordfører Maria Fjellstad sto for den offisielle åpningen av kundetorget på Stangnes.

– Det er utvilsomt en stor dag for Harstad når landsdelens flotteste kundetorg nå står ferdig. Jeg har vært både utålmodig og masete på styret og administrasjonen i denne saken. Men nå er vi endelig der at alle kan komme hit å tømme avfallet. Gratis inntil seks kubikk for alle med HRS- kortet, sier Fjellstad.

Nysgjerrige: Barnehagebarna viste stor interesse for hvordan avfallet ble håndtert i den nye sorteringshallen på Stangnes. Foto: Andreas Isachsen
åpning: Maria Fjellstad og Kirsti Hienn åpnet HRS sitt kundetorg fredag. Foto: Andreas Isachsen
kø: Allerede fra åpningen strømmet kundene til HRS kundetorget, som også har utvendige tømmepunkter. Foto: Andreas Isachsen