I juli i år har de hatt en økning på tre prosent i antall reisende innenlands, mens økningen har vært på en prosent når det gjelder passasjerer på reiser til utland.

– Juli var bra i år sammenlignet med i fjor, men trafikken gikk dessverre litt ned i vår. Så langt i år er derfor økningen moderat når det gjelder antall reisende. Vi hadde egentlig forventet oss høyere tall selv om tallene absolutt er gode, forklarer lufthavnsjef Anne Britt Bekken ved Harstad/Narvik lufthavn Evenes.

Totaløkningen for hele året ved utgangen av juli, er på 0,4 prosent.

– Vi hadde forventet noe høyere tall, men dette er langt fra dramatisk. At tallene ble lavere enn forventet, kan skyldes at flyselskapene har gått ned på antall flybevegelser. FlyViking innstilte, mens Widerøe gikk ned på antall avganger til og fra Bodø.

Men lufthavnsjefen er fornøyd med at cabinfaktoren stadig blir høyere.

– Det er flere som flyr, flyene er fullere, og det er vi godt fornøyd med, sier Bekken.

Sommertilbudet på utenlandsreiser fortsetter ut august, mens Kreta-flyene går ut september, før vinterprogrammet starter til Gran Canaria 25. oktober.

Hun sier august også ser bra ut så langt.

– Vi tror vi vil komme godt i land i løpet av året, sier hun.

Ellers er Avinor godt fornøyd med sommeren. Ny parkeringsordning med skiltgjenkjenning er igangsatt og fungerer.

– Men vi oppfordrer fortsatt våre gjester om å laste ned og bruke parkeringsappen til Apcoa, slik at de slipper fakturagebyr.

I løpet av høsten skal Avinor få på plass ladestasjoner for el-biler, og skal også starte opp et forprosjekt for å få større bagasjehall.

– Vi har opplevd utfordringer i sommer med bagasjehallen. Når vi får stor samtidighet på flyene blir det krevende, men vi har altså prosesser på gang for å bedre dette, sier hun.

Til sammneligning var den totale økningen i 2017 på 6,1 prosent. Til sammen over 750.000 passasjerer reiste til eller fra flyplassen.

I 2017 stengte Framneslia flyplass i Narvik, og Evenes overtok en del av rutene.

FORNØYD: Lufthavnsjef Anne Britt Bekken kan smile over økning, men hadde ønsket seg flere reisende.