Det nærmer seg fullførelse av Bjarkøyforbindelsene. Statens vegvesen melder på sin Facebookside at alle seksjonene til Sandsøysundbrua, nå er ferdig sveiset og forskalt på verftet i Gdansk. Planlagt seilas på lekter til Sandsøysundet skulle starte mandag 20. august.

Troms fylkestrafikk varsler at man kan forvente forsinkelser i fergesambandet 178 Grytøy, Sandsøy og Bjarkøy i forbindelse med brumontering i perioden lørdag 1. september til og med onsdag 5. september.

Det skal heises på plass tre bruelementer på til sammen 305 meter over Sandsøysundet. Det er derfor ferdselsforbud i området mens arbeidet pågår. Stengeperioden er beregnet til fem dager og kan bli kortere eller lengre, siden løftene som skal utføres er avhengig av tilfredsstillende værforhold med så lite bevegelse i luft og hav som mulig.

– Sandsøysundet vil være stengt for all båttrafikk i perioden på grunn av brumonteringen. Så lenge sundet er stengt vil ferga måtte seile rundt Sandsøya, melder Troms fylkestrafikk.

Det forklares videre at dette vil føre til økt reisetid (ca. 45 minutter) og det vil bli endrede avgangs- og ankomsttider i fergesambandet.

– Nytte- og næringskjøretøy vil bli prioritert før privatbiler på ferga. Vi anbefaler våre kunder å benytte hurtigbåten, buss eller å samkjøre i størst mulig grad så lenge sundet er stengt, heter det.

Les mer: Et halvt års forsinkelse

Les også: Disse vil bygge bruer på Bjarkøyforbindelsen