Mandag er det fremdeles mye å gjøre for arrangørene etter at tusenvis av publikummere var innom Bakgårdens mange arrangement i forrige uke.

– Det tar mer tid å rigge ned enn tidligere. Nå er jeg veldig glad, men også veldig sliten, sier festivalsjef Jan Santocono.

Han sier at tilbakemeldingene nesten utelukkende har vært positive.

– Til tross for at dette på mange måter var en ny start for festivalen, så har vi fått mye skryt. Folk har fått plass til å bevege seg, og vi har vært effektive på alt fra toalettløsningene til servering, sier han. Ting fungerte veldig bra.

Festivalsjefen sier at alle tallene ikke er klare ennå, men lørdag var det 3.000 mennesker på festivalområdet.

– Og det meste vi har hatt på én dag, sier han.

Tør ikke spå om 2019

Om Bakgården slår billettsalget på 7.700 fra 2017? Det tør han ikke svare på riktig ennå.

– De endelige tallene har vi nok ikke før om et par uker, men jeg skulle ønske harstadværingene var litt flinkere til å besøke oss, sier han.

Men han kan allerede slå fast at festivalen ikke kommer til å gå med overskudd i år.

– Årets festival var lagt opp til å være et underskuddsforetak. Vi brukte av penger vi hadde spart opp for å feire 10 år. Det var planen, sier han.

Været har nok hatt noe å si for at besøket ikke ble helt slik arrangørene ønsket.

– Men slik været først ble meldt, så kom vi bedre unna enn jeg hadde trodd.

Usikkert om neste år

Planleggingen av neste års booking er allerede i gang, men Santocono sier at han enn så lenge ikke kan slå fast hvor festivalen skal holdes i 2019. Det er ikke umulig at festivalen flytter tilbake der den startet.

– Folket bestemmer mye. Hvis de ønsker større artister og større scene, så må de også støtte opp om festivalen. Vi må også vite hva Profileringspoolen, som eier festivalen, tenker.

Santocono takker det rekordhøye antallet frivillige som har vært med på å gjennomføre årets festival.

På det meste var 197 personer i sving på samme tid. Alt i alt jobbet nesten 350 personer i staben.

Bakgården startet torsdag i forrige uke og hadde konserter for små og store, Bakgårdsmarked, samarbeid med Anna Rogde og show flere steder i Harstad fram til lørdag.

FORNØYD: Festivalsjef Jan Santocono sier at årets festival har sanket mye skryt fra publikum. Foto: Tina Eilertsen Foto: Tina Eilertsen