Svendsen kom i mål på tiden 18.29. Nærmeste deltaker lå rundt to og et halvt minutt bak.

– Jeg holdt rimelig greit tempo, kanskje ble det litt hardt noen steder. Og det ble litt tungt i noen bakker, men jeg holdt god fart mot slutten. Summa summarum er jeg godt fornøyd med tiden, sier Svendsen.

– Løypa var litt vanskeligere enn den normale folkefemmeren, men når jeg løper omtrent på personlig rekord, må jeg være fornøyd, slår han fast.

Svendsens personlige rekord på fem-kilometeren er 18:22.

– Jeg har løpt på 18:20-18:40 de to-tre siste årene, sier han.

Bak Svendsen kom tidligere HIL-spiller Espen Strand i mål på 20:56. Børge Weines sikret seg tredjeplass med tiden 21:06.

Samtidig i USA

45 personer i alle aldre deltok på løpet lørdag ettermiddag i Folkeparken. Da Big Heart 5K Virtual Transatlantic Run & Walk gikk av stabelen lørdag, foregikk det også i Geneva, Illinois samtidig. Rundt 300 personer deltok på løpet i Geneva. Amerikanske James Kluckhohn kom på førsteplass med tiden 17:56.

Inntektene

Big Heart 5K er løp arrangert av avdøde Kristoffer Larsens foreldre, Gry og Tormod Larsen. Formålet er å få inn penger, som kan brukes i undersøkelsen som skal hindre at andre unge mennesker dør av plutselig hjertesvikt. Kristoffer Larsen døde av hjertesvikt bare 22 år gammel. Det er Kristoffer Larsen Big Heart Memorial Foundation pengene går til.

Takknemlig

Flere av Kristoffer Larsens familiemedlemmer var til stede i Folkeparken. Bestefar Oddvar Larsen er takknemlig for at mange deltok på arrangementet selv om det var bakgårdshelg.

– Det er veldig bra for oss å se folk støtter denne saken, sier han.

Familien Larsen er fra Breivika i Harstad, men Kristoffer var bosatt med foreldrene i USA i store deler av hans leveår. Bestefaren mener deltakelsen i Folkeparken kan bidra til at det åpner seg for hjerteskanning på videregående skoler i Harstad.

– Fondet bidrar til at det blir nok inntekter til å skanne skoleelever. Grunnen til at vi ønsker det blir hjerteskanning på videregående skoler, er fordi hjertesvikt rammer oftest personer mellom 20 og 29 år.

I Geneva har 1.400 elever på High School vært til skanning. Og det ble påvist at syv personer har hjerteproblemer.

Espen Strand løp inn på andreplass på tiden 20:56. Foto: Håkon Wikan
Børge Weines (t.h.) sikret seg tredjeplass med tiden 21.06. Foto: Håkon Wikan
Geir Johansen løp i mål på 21:49. Foto: Håkon Wikan