Havnesjef Ivar Fr. Hagenlund og vedlikeholdsansvarlig i Harstad Havn, Erik Bergvoll, kunne denne uke konstatere at en av havnas nye brannskap ligger på bunnen ved Havnepromenaden i Harstad havn.

– Det er overraskende at folk bruker krefter på å hive et brannskap på havet. Nå står bare sokkelen igjen. Skapene er tilkoblet strøm, og risikoen for elektrisk sjokk kan jo være til stede, sier Bergvoll, der han står og ser på restene etter brannskapet som noen tidligere denne uken har revet av sokkelen og kastet utfor kaia ved Havnepromenaden i Harstad.

De ansatte ved Harstad Havn er fortvilet over at noen ødelegger sikkerhetsutstyr som er plassert for alle som ferdes og bruker Harstad Havn. De må nå bruke ekstra tid på å få erstattet det ødelagt brannskapet, og må hente inn elektriker for å få montert et nytt skap på plass.

Tid og penger

– Dette koster både tid og penger. Brannskapene har lys på toppen og er tilkoblet til strøm. Inne i skapet er det en brannslukker. Vi har rundt ti av disse skapene plassert rundt på bryggene i indre havn, sier havnesjef Ivar Fr. Hagenlund.

Han vurderer sterkt å anmelde forholdet til politiet. Brannskapet som ble ødelagt sto ved gjestehavna rett ved boligblokka ved Havnepromenaden.

Godt besøk

Fredag morgen var det godt med båter i gjestehavna i Harstad.

– Vi har akkurat nå rundt 30 båter på besøk i gjestehavna. Mye skyldes festivalen Bakgården. Vi så tendensen i fjor og i år er det også meget bra besøk her i gjestehavna. Det kunne sikkert vært flere. Synd at Bakgården og markedet i Foldvik arrangeres den samme helgen, sier Ivar Fr. Hagenlund.

Søndag ventes det større farkoster til byen. Da kommer leilighetsskipet The World til byen. Etter planen ankommer det Larsneset i nitiden. Skipet skal bli liggende store deler av søndag. Visit Harstad har fått god påmelding til mange at utfluktene de tilbyr.

Havnesjef Ivar Fr. Hagelund i Harstad Havn med et brannskap som ikke er ute av drift. Foto: Picasa
Vedlikeholdsarbeider i Harstad Havn, Erik Bergvoll, med restene av brannskapet. Foto: Picasa