Med morsomme, matchende capser med kapteintitler, shoppet Heidi Hofsøy Mollan og Arvid Mollan på Bakgårdsmarked fredag. De hadde for første gang tatt turen fra sommerhuset sitt på Sør-Senja for å få med seg Bakgårdsfestivalen.

– Vi er her for første gang, og får med oss konsertene torsdag og fredag. Vi visste ikke at det var marked samtidig. Her er mye fint, sier Heidi.

Hun lot seg friste til å kjøpe sitteunderlag i saueskinn fra Villsau Åkerøy, som stilte ut blant mange flere på markedet.

Utenfor Allfarvei Forlag hadde også bod på markedet, og benyttet anledningen til lansering av boka «Folkets kunst, fem år med Arctic Race».

– Det er med bilder fra folkefesten under sykkelløpene. Kanskje finner du bilder av deg selv eller noen kjentfolk i boka, sier Mona Haugan Hansen, utskremt kontorsjef for forlaget.

Hun hadde fredag morgen ikke solgt så mange, men regnet med at flere vil gå i løpet av helga. De har hatt flere forhåndbestillinger, som allerede er sendt ut.

Merethe Granli fra Rallarguri i Narvik solgte ponchoer i vikingestil. Lørdag selger hun klær anno 1900-tallet ved Anna Rogde på kaia, siden hun også har sydd klær til mannskapet.

Lisa Smidt, Evelyn Edvardsen, Anstein Edvardsen, Linnea Sandbakk (6), Oda Sandbakk (4) og Britt Lyså koste seg med deilig mat på markedet.
Markedsansvarlig Maria Henriette Nygård krysser fingrene for at regnet tar slutt. Her skal til pers i tv-intervju med Tor i Nord og Vidar Hansen.
Merethe Granli i Rallarguri har sydd mannskapet på Anna Rogde klær. Nå stiller hun ut på Bakgårdsmarkedet.
Luer med morsom tekst lokker.
Mona Haugan Hansen hadde boklansering på markedet.
Markedssjef i Dnb, Robin Myrvang, snurrer lykkehjul.