Både siktede og fornærmede, hans samboer, har rusproblemer. Volden skal ifølge påtalemakten ha bestått i at han lugget henne så hardt at hun mistet hår på hodet. I tillegg til å ha slått eller dyttet henne så hun fikk blåmerker over hele kroppen. Blant annet på kjeven og på leggen.

Domfelt før

I tillegg er han siktet for en rekke trusler mot kvinnen. Alt skal ha skjedd i tidsrommet juni – august i år. Skjerpende er det også at mannen har en fersk dom mot seg fra Hålogaland lagmannsrett for et tilsvarende forhold begått mot samme person. En straff han ennå ikke har begynt soning for.

I fengslingsmøtet ba siktet om at han får besøksforbud i stede for varetekt. Politiet mener derimot at det er nærliggende å tro at paret vil oppsøke hverandre på nytt om mannen løslates, og dermed utløse en ny spiral av vold og trusler.

De opprettholdt derfor begjæringen. Mannens forsvarer begjærte løslatelse.

Stod med kniv å hånden

Episoden som utløste selve arrestasjonen skjedde onsdag denne uka i deres bopel i Harstad.

Begge to hadde drukket alkohol. Fornærmede sto plutselig med en kniv i hånden og truet med å skade seg selv. Mannen låste seg inn på soverommet og ringte politiet.

Fornærmede forklarte til politiet at siktede «slår henne hele tiden». Fotografier av blåmerkene ble av påtalemakten lagt fram som bevis for å styrke hennes forklaring.

Han er siktet for brudd på straffelovens paragraf 282: «for ved trusler, tvang, frihetsberøvelse, vold eller andre krenkelser, alvorlig eller gjentatt å ha mishandlet sin nåværende eller tidligere ektefelle eller samboer». Påtalemakten ser alvorlig på alle typer vold. Men vold i nære relasjoner er ekstra skjerpende.

Dommerfullmektig Markus Arentsen ved Trondenes tingrett har tatt begjæringen fra politiet til følge, og varetektsfengslet harstadmannen i to uker.