Friluftsrådet støtter ungdom

Midtre Hålogaland friluftsråd gir i år økonomisk støtte til ungdommer som på eget initiativ ønsker å dra på tur med minimum ei overnatting.

NATUREN Friluftsrådet vil ha flest mulig ungdommer ut i naturen.  Foto: Abishek Gaurav

nyheter

Sommerens NRK-serie «Monsen minutt for minutt» ble svært populær. Programmene bidro til at mange søker seg ut i naturen – også ungdommer. Midtre Hålogaland friluftsråd håper at deres økonomiske bidrag også skal kunne få folk ut i skog, mark og fjell.

Hensikten med tiltaket er å gi ungdom mellom 14 og 20 år inspirasjon og impulser for fremme interesse for, og engasjement til, et aktivt friluftsliv i årene fremover.

Friluftslivsaktiviteter kan være med å bidra til å gi ungdom en innholdsrik og positiv fritid som bygger selvtillit og mestringsfølelse, vennskap og gode holdninger, mener rådet.

Ungdommer i Sør-Troms og Ofoten har muligheten til å søke tilskudd til mat, overnatting og reise.

Friluftsrådet arbeider med oppgaver av betydning for befolkningen i hele regionen samlet. Hovedfokus er på det enkle hverdagsfriluftslivet.


Servicetorget klar til bruk

Åpningen blir fredag 24. august. Vi håper dette skal bli et så godt tilbud til befolkningen at kildesorteringen i Harstad skyter fart, sier administrerende direktør i HRS, Kirsti Hienn.

 

– Vi håper å bli ferdig i høst

I halvannet år har Hagebyveien vært en byggeplass. Det har til tider vært belastende for naboene. Men nå nærmer arbeidet seg slutten.