Harstad har, som den eneste byen i Nord-Norge, fått tildelt Kreftforeningens arrangement, Stafett for livet.

Ole-Jonny Korsgaard er lokal sjef for arrangementet, og har ikke lagt skjul på at antallet deltakende lag bør bli høyt. Forrige mandag hadde 25 lag meldt seg.

– Det kan ikke Harstad og regionen rundt være bekjent av. Kom ned fra gjerdet, hiv dokker i kalosjan og meld dokker på, var den klare beskjeden for ei drøy uke siden.

Les også: - Hiv dåkker i kalosjan

Optimistisk

Og det nyttet. Nå har 33 lag meldt seg på, forteller Korsgaard.

– Men fortsatt sitter mange på gjerdet. Målet er 60 lag. Jeg er optimistisk med tanke på å nå dette målet, sier han.

Hvert lag har sin stafettpinne. Denne skal være i konstant bruk gjennom 24 timer. Det betyr at «belastningen» på hver deltaker i lagene blir mindre og man er mange. Og noen må ta «nattevakta». Det tror stafettgeneralen ikke blir noe problem. Årsak?

– Det blir magisk å gå på natta, sier Korsgaard.

Feirer livet

Kreftforeningen er kanskje mest kjent for Krafttak mot kreft, som foregår de to første ukene i mars hvert år. Da besøker nærmere 25 000 bøssebærere norske husstander, og samler inn penger til kreftforskning og til tilbud til de som er berørt av kreft.

Stafett for livet arrangeres i åtte byer i landet i regi av Kreftforeningen.

– Vi feirer de som har overlevd kreftsykdommen, samtidig skal vi minnes de som dessverre har gått bort. Det skjer i form av en stor lysborg som tennes utpå kvelden. Jeg kan love at dette blir en sterk og magisk opplevelse. Deltakerne kan tenne lys og skrive navn på den de vil minnes, sier Korsgaard. Han deltok selv på den første stafetten som ble arrangert i Norge i fjor.

Les også: Flere feirer livet på Stangnesbasen

Stafett for livet symboliserer at en kreftsykdom aldri tar pause, men er der hele døgnet.

– Denne helga skal vi ikke bare feire livet, men vi skal sette av ett døgn til å tenke på den kampen de kreftrammede har vært gjennom og den belastningen de har vært utsatt for, sa Korsgaard til Harstad Tidende for ei uke siden.