Dette er et av mange prosjekter som daglig leder i Harstad Turlag, Jørn Arild Thorvaldsen. skal holde orden på i sitt første år som ansatt. Han overtok 1. januar i år jobben i Harstad Turlag etter Roger Riise.

– Vi har tre større prosjekter når det gjelder utbygging og vedlikehold i år. Maistua og den nye hytten ved Håkonsbu i Jonsheimen er de to største prosjektene, sier Thorvaldsen.

Investeringer

Thorvaldsen regner med at en vil lande på investeringer på bygg i turlagets regi på et sted på 2,5 millioner kroner og tre millioner kroner.

– Vi fikk tilskudd fra Harstad Sparebank på 300.000 kroner til nybygget Håkonsbo. Vi har også vært aktiv på å søke spillemidler, sier Thorvaldsen, som tirsdag var på plass på Maistua i forbindelsen med at TV3 skal lage program om renoveringen av turlagshuset overfor Medkila opp mot Heia.

TV3 og Halvor Bakke skal i september til Maistua for å pusse opp Harstad Turlag sin turisthytte i Medkila. Det skjer i midten av september. Tirsdag var Bakke og et team innom for å filme bygget slik det var før en gikk i gang med ombyggingen.

– Da vil den gamle turlagshytta bli utsatt for eventyrlig oppussing, forteller Jørn Arild Thorvaldsen, som er daglig leder i Harstad Turlag.

– Vi er godt i gang med å forberede oss for prosjektet som vil bli utført av Halvor Bakke og hans gjeng med snekkere senere i høst. 24. september blir det folkefest med Harstads innbyggere og overlevering av en renovert DNT turisthytte.

Dugnad

– I første fase er det rivning og håndtering av bygnings avfall, men vi trenger støtte til mange små og store oppgaver. Her er det også muligheter for lokale krefter å være med på dugnad. Vi legger opp til organiserte dugnader flere helger i byggeperioden, sier Thorvaldsen. Arbeidet med og rive og fjerne vegger og tak vil foregå i de neste ukene.

– Derfor skal deler av arbeidet gjennomføres i forkant av PEAB Bjørn Bygg og av Harstad Turlag, opplyser han.

Arbeidet som skal utføres er mye mer omfattende enn det filmselskapet TMM Produksjon klarer på en uke, forteller Thorvaldsen, som et av mange prosjekter som Harstad Turlag jobber med nå i 2018.

–Godt i gang

– Tidligere i år startet en gjeng aktive medlemmer opp med den nye hytten ved Håkonsbu i Jonsheimen. Etter 2,5 dag med jobbing har nye Haakonsbu fått både takstoler og røstvegger på 10. august, sier han.

– I tillegg har vi gående en del renoveringsarbeid i turlagshuset i Folkeparken. Her har en fikset dreneringen rundt bygget og det jobbes med å oppdatere fasilitetene i kjelleren, sier Thorvaldsen, om et av mange byggeprosjekter som pågår nå i 2018. I tillegg har ungdomsgruppa gående egne prosjekter ved hytta på Grønnkollvarden, som ligger i området nedenfor Musvatn.

Sherpatrapp

I Tromsø har en fått sherpatrappa i Tromsdalen

– Har Harstad Turlag vurdert et tilsvarende prosjekt fra Krafthallen i Medkila og opp til Maistua?

– Nei, men det kunne gjerne vært et prosjekt å jobbe med på sikt, sier Thorvaldsen.

Turlaget har tidligere i år hatt medlemmer fra turlaget i gang med å rydde noe av stien opp til Maistua for vegetasjon.

I løpet av sommeren vil de siste trappetrinnene til Fjellheisen bli lagt helt opp til fjellplatået ved Fjellheisen på 410 moh. Trappa har over 1000 trinn, og er en av de lengste slike trapper i Norge. Den starter på Lilleaksla 150 moh., og tar deg opp gjennom tett bjørkeskog, forbi tregrensa til høyfjellet. Fjellveiarbeiderne, som opprinnelig kommer fra Khumjung-regionen i Nepal, ankommer Tromsø den 18. august og blir i Tromsø i overkant av én måned.

UTSIKT: Slik ser det ut på Maistua før en startet med renovering av bygget. Foto: Harstad Turlag
KOMMER: Etter 2,5 dag med jobbing har nye Haakonsbu fått både takstoler og røstvegger på i dag 10. august. Foto: Kristian Jakobsen, Harstad Turlag.
START: Slik ser det ut på Maistua før en startet med renovering av bygget. Foto: Raymond Knudsen, Harstad Turlag
BYGGER: Prosjektleder for sherpatrappa i Tromsø, Margrethe Rabås. i høst. Her sammen med tidligere byråd, Ragni Løkholm Ramberg tidlig i byggeprosessen. Foto: DANIEL LILLEENG Foto: DANIEL LILLEENG