Både de som bor der og mange som bare besøker Evenskjer om sommeren, synes at det er skammelig at ikke de som har ansvar for uteområdene later til å bry seg.

En av de aktive på gruppa skriver:

– Har prøvd å få tak i noen på teknisk, men det er håpløst. Det gjelder alt ugresset som holder på å ta kvelertak på oss. Det ser skrekkelig ut, og det trenger jo ikke å være slik. Nei, nå er det ikke trivelig å bo på Evenskjer lenger.

Rimelig tiltak

Med jevne mellomrom blir sentrumsutvikling et hett tema blant kommunepolitikere og administrasjon.

I løpet av noen tiår har det blitt brukt både tid og økonomiske ressurser på konsulenttjenester på å gjøre sentrum moderne og trafikksikkert. Så går tida, lite skjer, og det meste koker bort i kålen. Forklaringa på at ingen av sentrumsplanene har blitt realisert, er dårlig kommuneøkonomi. Dette er et argument som folk flest godtar, men de skjønner ikke at en såpass enkel og rimelig ting som å fjerne det verste ugresset og krattet i sentrum og langs kommunale veier ikke blir gjort.

En annen skriver på Facebook:

– Vi snakker om det hver gang vi kommer nordover at kommunesenteret Evenskjer ser ut som om det er delvis fraflytta, og at de som fortsatt bor der, har gitt opp. Så kjære Skånland kommune, ta ansvar og begynn å bry dere.

Noe må gjøres

Ordfører Helene Berg Nilsen er ikke overrasket over at mange synes at kommunesenteret ikke ser presentabelt ut.

– Jeg har sett innleggene på Facebook, og vi har snakka om det i dag. Her må noe gjøres straks, for slik kan vi ikke ha det. Dette er et område som ligger under teknisk driftsenhet, og jeg anbefaler deg å snakke med dem.

Driftsleder for teknisk enhet, Jan Egil Strand, mener at de har kontroll på de kontraktene vi har med hensyn til gressklipping og kantslått langs kommunale veier og på noen kommunale eiendommer.

– Dette er vårt ansvar, og vi har avtaler med firma som skal ta seg av kantklipping og annen klipping. Hvis dette ikke blir utført i henhold til avtaler, er det vårt ansvar å sørge for å ta dette opp med de ansvarlige entreprenørene. Skånland kommune er en stor grunneier med mange eiendommer, og når det gjelder denne formen for rydding, vil det hele tida være en balansegang og et spørsmål om bruk av økonomiske ressurser. Når det gjelder veien gjennom Evenskjer sentrum, er dette en fylkesvei, og derfor har Statens vegvesen ansvaret for å klippe grøfter og kanter der.

Utsikt til Møllerstua og ETS Medisinske senter fra parkeringsplassen ved den gamle barnehagen ved Revegårdsveien.
Store deler av Revegården er i ferd med å gro over av ugress.
Langs veggen på kommunehuset skal det visstnok asfalteres med tida. Inntil videre ser det slik ut. Ikke engang «høymugla» trives der.
Ved innkjørselen til kafeen «En smak» må Skånland kommune og Statens vegvesen bli enige om hvem som skal rydde.