Harstad-ordfører Marianne Bremnes og leder i Harstadregionens næringsforening, Ole-Jonny Korsgaard, gikk i fjor høst hardt ut mot Widerøe som da kuttet blant annet ettermiddagsavgangen til Bodø. Ifølge Fremover har det også vært et savn fra næringslivet i Narvik, å kunne reise hjem fra fylkeshovedstaden tidlig ettermiddag. Både Harstad- og Narvik-miljøene har henvendt seg til sine fylkeskommuner for sammen å utøve press mot Widerøe.

Les mer: Widerøe fører oss bak lyset

Etter at avgangen kl.15.05 ble kuttet fra Bodø i fjor, har det kun vært mulig å reise tilbake fra eventuelle dagmøter i Bodø, klokka 18.40 eller 21.45. Tilbudet har vært så dårlig at noen i stedet skal ha valgt å kjøre til Bodø i møter.

– Vi har gjort en justering av tidtabellen etter dialog med både Narvik kommune og næringslivet, og har funnet en ruteløsning vi håper våre passasjerer vil bli mer fornøyd med, sier informasjonskonsulent Lina Lindegaard Carlsen i Widerøe til Harstad Tidende.

Hun legger til at de har god tro på at det vil bli bedre for næringslivet i Hålogaland-regionen, å kunne reise mellom Bodø og Harstad/Narvik innenfor normal arbeidstid.

Den samme ettermiddagsruta fra Bodø til Harstad/Narvik ble lagt ned i fjor med bakgrunn i økonomi, men nå har Widerøe tro på at folk vil benytte seg av flighten.

– Det har vært godt med bestillinger på den nye avgangen allerede, opplyser Lindegaard Carlsen.