På kaia i Harstad er Bremseth og Krane Meby akkurat ferdig med opptak til kortfilmen «Tander». På en dag jobbing har de rukket å filme i store deler av Harstad sentrum og på hurtigbåten mellom Harstad og Senja.

– Den handler om nettdating i Nord-Norge, og at man må strekke seg veldig langt for å møte kjærligheten på nettet.

– Det ligger mye spenning og begjær i filmen, sier Bremseth.

Bestillingsverk

Kortfilmen som hun og filmfotograf Krane Meby lager, er et verk bestilt av Arctic Moving Image & Film Festival, som kinosjef Helene Hokland arrangerer.

– Vi har fått veldig bildeskjønne bilder på grunn av været. Nordnorsk romantikk har stått i kontrast i forhold til situasjonene vi har vist på spillingen, sier Krane Meby.

Festivalen

Hedda Bremseth har bodd i Kabelvåg i mange år, og tatt bachelor i samtidskunst ved Nordland kunst og filmfagskole i 2016 og til høsten starter hun på master ved Kunstakademiet i Trondheim, står det i pressemeldingen.

Hun skal være festivalkunstner og i tillegg presentere tidligere kunstverk på filmfestivalen. Bremseths filmer er blant annet vist på Toronto shortfestival og Ponte Nordica i Sao Paulo.

Truls Krane Meby er fra Svolvær, som for tiden er bosatt i Berlin. Der jobber han med større prosjekter, som han ofte lager produksjoner på i Nord-Norge. Truls er blant annet kjent for filmer som «God maskingeværlyd» og «Verdensvevde kropper».

AMIFF vil foregå for tredje gang 18. – 21. oktober 2018. Den vil skje i Harstad kino sine to kinosaler og ute i bybildet.

Anders T. Andersen (t.v.) og Hedda Bremseth (i midten) har hovedrollene i «Tander», og Fred Meyer (t.h.) har en rolle der nedleggelsen av hurtigbåtanløpet til Smines er ei problemstilling. Foto: Privat