75-års jubileum for D-dagen

6, juni 1944 stormet de allierte styrkene på land i Normandie i Frankrike. 75-års jubileet i 2019 ser ut til å bli den største markeringen av D-dagen noensinne.

Angriper C-47 fly dropper fallskjermjegere.  Foto: Illustrasjon

nyheter

Det offisielle programmet for dagene før, under og etter 6. juni 2019 utarbeides i disse dager. Titusenvis av besøkende er ventet. Noen av dem representanter for den håndfull veteraner som deltok i invasjonen, og fortsatt er i live. For mange av disse blir neste års markering den siste de kommer til å delta på, 75 år etter det voldsomme slaget.

Kopierer fallskjerm-angrepet

Under markeringen planlegges det en stormønstring av både våpen, kjøretøy og fly av typer som deltok i invasjonen. Noen av disse var også i bruk 6. juni 1944. Blant dem Sherman-tanks, jeeper, lastebiler og panservernkanoner.