Ebbestua med vidåpne dører gjennom ei hel helg:

Godt, gammelt gårdsmarked

Ebbestua i Tovik ruster seg for storinnrykk til sitt årlige gårdsmarked.

Liv og røre: Glimt fra gårdsmarked på Ebbestua, som i år blir arrangert for 23. gang. Foto: Privat 

nyheter

For 23. gang arrangerer gården 25. og 26. august godt, gammeldags gårdsmarked i Tovik.

Ebbestuas gårdsmarked satser på å være ulikt de fleste andre markeder, her er det idyllen med det gamle gårdstunet som er i sentrum. I grua midt på tunet vil det under markedet kokes bålkaffe på ekte svartkjel, og det fyres i ovnen på tunet slik at en kan spise varme klappkaker med smør og sirup til. Sveler, vafler og grillmat vil det også bli. Tradisjonen tro kan man også få med seg rømmegrøt med spekemat inne i det gamle tømmerfjøset. De metertykke tømmerstokkene og det lave taket gir serveringstedet det unike. Vel verdt et besøk bare å få med seg det.