«Nå skal det bli godt å bli ferdig med hele greia»

Vraket av gamle M/S Varodden dukket plutselig opp i Ervika denne uka. Der ender også ferden.

KRENGET Båten tok bunn og la seg over like ved land.   Foto: Frank R. Roksøy

nyheter

Senhøstes i 2016 sank båten ved kai på Refsnes i Kvæfjord. Landstrømmen ble koblet ifra av uvedkommende, og pumpene som holdt båten lens stoppet. Dermed forsvant hun delvis under overflaten og ble liggende i flere år. Til lokalbefolkningens irritasjon. I vår ble hun hevet, lenset for vann og lagt til kai på Refnes. Denne uka ble hun slept fra Kvæfjord til Ervika. Der skal hun dras opp i fjæresteinene og tas fra hverandre. Metallco og Hålogaland Ressursselskap tar seg av restene.

Varodden er ut fra det HT erfarer fortsatt eid av en stiftelse. Den har forsøkt å skaffe offentlige tilskudd til avhending av vraket, men har ikke lyktes. Eggum-familien på Gamnes i Ervika har disponert skuta. Oddmund Eggum er en av dem som har tatt initiativ til å bli ferdig med prosjektet.