Tråleren, som skal ha vært det siste trålerbygget levert av Kaarbøverkstedet, har hatt hjemmehavn i Harstad siden hun ble sjøsatt, overlevert og døpt av Helene Pedersen, til fanfarer fra et skolekorps, den 20. juni 1974.

Aksjelaget Ytre Rolløya Fiskarsamvirke var eier den gang. Nergård Havfiske eide båten inntil nylig, og er gjennom navneendringer og fusjoner i prinsippet samme eier.

Daglig leder i Nergård Havfiske, Kjell Larssen, registrerer at tråleren representerer en epoke for selskapet, og at det blir et hull i det maritime nærmiljøet når den nå seiler sørover.

- Bakgrunnen for salget er flåtefornyelse. Vi har under bygging en ny tråler, sier han. Nytråleren er under bygging i Romania, kommer til å koste rundt 400 millioner kroner og skal etter planen i drift i 2020.

Larssen opplyser at fire av mannskapet som har hatt sin arbeidsplass på båten, er med på turen sørover. Ny eier er Nordsjøfiskeri AS. Kjøpesummen var 2,75 millioner kroner. Tråleren er tiltenkt et videre liv i fiske.

Kasfjord er en av landets siste ferskfisktrålere. Hun er 45,4 meter lang og veier 527 brutto registertonn. Skipper Torbjørn Eidissen jobbet på Kasfjord fra sjøsettingen i 1974 og fram til hun i mars i år ble tatt ut av fiske og lagt i opplag i påvente av avhending.