Siste trålerbygget fra Kaarbøverkstedet:

Tråleren Kasfjord ut av bybildet for godt

Etter å ha bunkret ved tankanlegget på Gangsås, kastet tråleren Kasfjord tampene og kvitterte for Stangnesodden lykt ved halv to-tida onsdag. Kanskje for siste gang.

Sliter forlater byen: Tråleren Kasfjord passerer museumsbåten Anna Rogde idet hun legger i vei mot sin nye havn Bergen, og har kanskje vært i Harstad for siste gang, etter 44 år i Nergård Havfiskes eie. Foto: Odd Leif Andreassen 

nyheter

Tråleren, som skal ha vært det siste trålerbygget levert av Kaarbøverkstedet, har hatt hjemmehavn i Harstad siden hun ble sjøsatt, overlevert og døpt av Helene Pedersen, til fanfarer fra et skolekorps, den 20. juni 1974.

Aksjelaget Ytre Rolløya Fiskarsamvirke var eier den gang. Nergård Havfiske eide båten inntil nylig, og er gjennom navneendringer og fusjoner i prinsippet samme eier.