Spell og spetakkel for sjuende gang på lavvofestival i Tovik

Tovik velforening arrangerer for sjuende gang Tovikingen helga 24-25. august.

MOttakere: Overskudd fra årets lavvofestival Tovikingen går til lekeparken for barn i Tovik. Foto: Privat 

nyheter

Arrangementet blir i Vikingparken i den vakre bygda i Skånland kommune. Vikingparken har velforeningen opparbeidet på dugnad med velvilje fra grunneier. Naustet er påbygd med en sjarmerende utescene, melder arrangørene.

Fredag 24 august spiller Vassendgutane på scenen. Vassendgutane kommer fra Ørsta med countryrock. Fredag spiller i tillegg det lokale bandet Løslatt fra Ibestad. Ryktet forteller om et ellevilt, rabiat band med vokalstemme som får nakkhåran til å reise seg, med fengende norsk partymusikk.

Festivalområde består av to store lavvoer samt partytelt, med servering og lotteri.

Lørdag arrangerer velforeningen kafé med nystekte fiskekaker i lavvoene.

- For at fiskekakene skal bli best mulig må fisken være fersk, sier leder av velforeningen, Odd Arne Johnsen.

- Det er ingen problem å få tak i fersk fisk. Vi har en person i bygda som skryter at han har så godt haill at når han kjører over Tjeldsundbrua så sprett fisken opp på panseret. Han har fått oppgaven å få tak i 40 kilo filet.

Lørdag er det lavvopub i Vikingparken med vår lokale trubadur på gitar Bjørn Torbergsen, som med sine gitarferdigheter og en stemme får damene mo i knærne.

Nestleder Jørn Elvevoll sier at alt er i rute.

Samme helg er det tradisjonelt gårdsmarked ved Ebbestua i Tovik. Gårdsmarkedet vil i år ha et stort loppemarked der all inntekt går til Kreftforeningen. Inntekt fra Tovikingen går til trivsel- og helsefremmende tiltak for barn. Velforeningen har allerede etablert lekeparken «Eventyrstien», som er svært populær og brukt av mange også utenfor bygda.