Nord-Norge og Venezia i fransk kulturfestival

Kystkulturmiljøet i Gratangen har fått i oppdrag å skape en norsk paviljong til en betydelig festival for tradisjonsbåter og kystkultur i franske Vannes.

Kystkulturelle parhester: Sverre Nordmo og Agnar Kalseth  Foto: Knut Godø

nyheter

Den maritime festivalen i Vannes går av stabelen for ellevte året i månedsskiftet mai-juni neste år, og tiltrekker seg årlig en mengde tradisjonsbåter i alle størrelser. Festivalen har etablert seg som et tilskudd og konkurrent til den godt kjente Brest-festivalen, hvor båter fra Harstad og omegn flere ganger har deltatt.

La Semaine du Golfe foregår i det lille innhavet Morbihan-bukta i Bretagne, sørøst for Brest. Det overliggende temaet blir Fra Nordkapp til Canal Grande (Venezia). Festivalen tar mål av seg om å presentere de to kystkulturene opp mot hverandre.