Der gjorde han seg bemerket med å få den største ørreten (760 gram) på turen, og det fikk Monsen til å karakterisere han som storfisker.

Storfisker

På turen fikk han i tillegg blant annet en gjedde på 3,6 kilo, og Ole kan absolutt kalles en storfisker siden han tidligere har fått en kveite på 22 kilo.

– Jeg har vært interessert i fiske helt siden jeg var bitte liten, og jeg var i båt før jeg kunne gå. Det er bestefar og pappa som har tatt meg med både på fisketurer og jakt. Første turen var en isfisketur til Altevannet og Leinavannet. Da kjørte vi med scooter, og jeg var så liten at jeg brukte smokk på den tida. Etter hvert som jeg ble større, ble Lars Monsen mitt store forbilde. Han har gått så mange turer, og vi har de samme interessene. Jeg har møtt han fem ganger ved forskjellige anledninger, lest alle bøkene hans, og filmene om han har jeg sett 4-5 ganger.

Naturopplevelser

Ole har siste året bodd sammen med foreldrene og to søstre i Mons i Belgia, og han har en storebror i Norge.

– Pappa jobber i Forsvaret der, og vi skal bo der tre år til. Da jeg ble oppmerksom på turen i Indre Troms, meldte jeg meg på fordi jeg hadde lyst til å treffe Monsen igjen, og jeg kunne få en flott naturopplevelse med masse fisking. Besteforeldrene gikk sammen med meg opp til Rostadhytta og snudde der, mens vi andre gikk til Gappohytta. Vi fisket i vannene som lå et par kilometer unna, og den store ørreten fikk jeg i et vann som lå i Sverige. Turen var en kjempeopplevelse, men jeg kjenner det i beina etter å ha gått omkring sju mil på fem dager. Det merkes når man har 16-17 kilo i sekken.

Norge på langs

Ole tror ikke skolekameratene vil bli så imponert når han kommer tilbake til Belgia og forteller om turen.

– Jeg skal begynne på en amerikansk skole nå, og de fleste elevene er amerikanske, så de skjønner vel lite av friluftsopplevelsene mine.

Storfiskeren har ikke bestemt seg for hva han slå inn på når det gjelder yrkesvalg, men har er helt sikker på at han ikke blir værende i Belgia.

– Jeg skal selvfølgelig tilbake til Norge, og grunnen er jo naturen og alle mulighetene for friluftsliv. Ellers har jeg et ønske om å kunne gå Norge på langs og å dra til Canada for å prøve å få noen virkelig store fisker.

Etter en hviledag på Evenskjer, drar Ole til Hamarøy på hyttetur sammen med besteforeldrene Kristine og Kjell Arne Vik. Der blir det fisking helt til han returnerer til Belgia om en uke.

Ole viser fra ørreten til Lars Monsen og programleder Markus Neby. Foto: Privat
Ole var en tur innom Discover Sport på Evenskjer for å komplettere utstyret før han dro på hyttetur på Hamarøy. Foto: Per Jan Pedersen