Harstad kommune bygger nytt fortau, gang- og sykkelvei på den rundt 800 meter lange strekningen fra krysset til Mercur og til Biltilsynet.

Det vil være mulig å komme seg til boligene på Gangsås og Vollen. Det vil også være mulig å handle på Kiwi, besøke Hålogaland kraft, barnehagen og lege og fysioterapeaut.

Det sier prosjektleder Fred Erik Fredly.

– Kun strekningen mellom Mercur-krysset og Gangsås-krysset, rundt 200 meter, vil i perioder bli helt stengt. Årsaken er at vi må grave veldig dypt for å legge ny spillvannsledning. Da vil hele veibredden vil bli berørt, sier han.

21 millioner

På strekningen som blir i perioder helt stengt er det flere boliger, og Fredly sier de har dialog med disse.

– Vi kommer til å ta kontakt med beboerne for å se på forskjellige adkomstløsninger. Kanskje må noen parkere litt unna boligen i kortere perioder, sier han.

Prosjektet som har kostnadsramme på 21 millioner kroner, vil i tillegg til egne felt for de myke trafikantene, få fem nye busstopp, to av busstoppene vil få sanntidssystem og det vil bli nye gatelys på hele strekningen.

– Kjørebanen vil også få en oppgradering, men dette er primært et tiltak for å sikre de myke trafikantene som gående og syklende, og ikke minst gi et bedre kollektivtilbud, sier han.

Det blir gang- og sykkelvei fra Mercur-krysset til krysset Gamle Stangnes vei. Fra Gamle Stangnes vei til Biltilsynet blir det fortau som knyttes sammen med eksisterende fortau.

– Rødbergveien-prosjektet er det siste av de kommunale prosjektene som settes i gang i harstadpakkeregi før det eventuelt blir bevilget mer penger. De øvrige prosjektene er satt på vent, sier Fredly.

Kommunen har valgt å prioritere denne veien på grunn av mye trafikk og mange skoleungdommer som ferdes på denne strekningen.

– Vi kommer også til å ha møte med barnehagen og skoler i området for å gi dem best mulig informasjon fram til skolestart, sier han.

– Følg skiltingen

Grunneierne langs strekningen vil i varierende grad bli berørt, og Fredly berømmer dem for den positive innstillingen.

– Vi har besøkt alle og hatt en god dialog. Det har gjort at tomteerverv har gått veldig greit, sier han.

Fredly ber folk følge skiltene og ikke prøve å ta snarvei gjennom anleggsområdet.

– Sikkerhet og HMS er veldig viktig både for oss og maskinentreprenøren Brødrene Killi. Derfor ber vi folk være tålmodig å følge skiltingen, sier han.

Løsmasser: Brødrene Killi har begynt å fjerne løsmassene som avdekker hvor fjellet begynner. Foto: Odd Leif Andreassen
Skiltingen: Harstad kommune ber bilistene følge skiltingen. Foto: Odd Leif Andreassen