Båtselger Mads Johansen hos Harstad Marina melder om et totalt båtsalg hittil i år som er litt bedre enn på samme tidspunkt som i fjor, til tross for at de har valgt å kutte ut vannscootere i sitt sortiment.

Selger mye brukte båter

– Vi valgte å kutte ut vannscootere på grunn av det negative fokuset rundt disse, samt de usikre reglene rundt bruken av vannscootere, som varierer fra kommune til kommune, forteller Johansen.

– Vi kan derfor ikke klage når salget likevel er bedre. Det skyldes først og fremst at vi selger svært mye brukte båter.

– Her går det mest av båter fra 30 fot og oppover som kan tilby overnatting samt et skikkelig akterdekk man kan fiske fra, sier Johansen.

Småbåter til godt voksne

– Men vi har også merket en markant økning i salget av nye mindre båter på rundt 17–20 fot. Det er faktisk overraskende mange godt voksne i alderen 50+ som kjøper disse, sier han og legger til at det er de fem siste ukene at båtsalget har tatt skikkelig av.

– Det har vært kanongodt salg i juli, og spesielt godt da temperaturene beveget seg over 25 grader. Da kokte det også inne i lokalene hos oss, forteller Johansen.

Toalett og overnatting

– Vi solgte mye mer båter og utstyr i januar, februar og mars i år sammenlignet med fjoråret, forteller daglig leder Jim Madsen hos Biltrend på Stangnes.

– Men så roet det seg ned på grunn av det dårlige været i mai og juni, før det igjen tok seg kraftig opp i juli, slik av vi per i dag ligger litt over fjorårets båtomsetning.

– Bestselgeren er båter i størrelsen 17–20 fot med motorer som gir båten en toppfart på mellom 25–35 knop.

– Men stadig flere er ute etter en båt på 24–30 fot som har både toalett og overnattingsfasiliteter. Her ser vi ofte at både han og henne er like engasjerte og opptatt av båtens kvaliteter og standard, noe som ikke bestandig er tilfelle ved kjøp av vannscooter eller hurtiggående båter, sier Madsen som legger til at vannscootersalget har dabbet av sammenlignet med fjoråret.

– Ikke overraskende etter kjempesalget vi hadde på disse i fjor, sier han.

klargjør: Servicetekniker Martin Aksberg hos Biltrend klargjør motor og båt for levering. Foto: Andreas Isachsen Foto: Andreas Isachsen