Krig og musikk på Snubba

Fredag er den samiske bygda Snubba i Evenes klar for storinnrykk. Da arrangeres nemlig Snubbadagen.

Arvvas: Fredag kveld vil den kjente gruppa Arvvas, med røtter i Kvernmo i Gratangen, ha utekonsert. 

Det handler om et unikt og skapende miljø som ønsker å spre livsglede.

nyheter

- Det vil bli en uforglemmelig aften krydret med gode og meningsfulle samtaler, god og tradisjonell nærmat, åndelig føde i form av foredrag og fortellinger om historiske begivenheter under 2. verdenskrig og hvordan noen av bygdas små barn opplevde krigen, sier presseansvarlig Per Heimly.

17 fastboende

Grenda Snubba har 17 fastboende innbyggere, og de aller fleste er over 60 år. Men grenda er som en magnet på folk som har sine røtter her – de kommer tilbake både til påske- og sommerferier år etter år for blant annet å treffe både utflyttede og fastboende folk.