Personen er ikke identifisert. Han er sendt til Tromsø for obduksjon. Porsanger lensmannskontor har bedt politiet i Harstad om hjelp til å finne DNA som fjerne all tvil om identiteten. Før resultatene er klare, ønsker ikke politiet å spekulere i identitet.

Det er imidlertid mye som tyder på at avdøde er en relativt ung harstadmann som har bedrevet gullgraving fra en leir i Helligskogen i Finnmark siden tidlig i juni. På mannens facebookside er bilder av gullskjerpingen publisert. Siste oppdatering var 17, juni. Venner og bekjente av mannen begynte natt til onsdag denne uken å legge igjen minne- og kondolanser på hans facebook-profil.

Politiet fant for øvrig mannens pass i lavvoen. Utenfor sto hans bil parkert, med førerkortet i hanskerommet.

– Er det noen som helst mistanke om at dette ikke er et naturlig dødsfall?

– Det er for tidlig å spekulere. Men vi har ingen mistanker så langt.

– Først må vi få en indikasjon på dødsårsaken gjennom obduksjonsrapporten. Vi har derfor ingen teorier per i dag om at det ligger noe kriminelt bak, sier lensmann Tarjei Mathisen i Porsanger.

Ut fra de opplysninger som foreligger, skal mannen ha blitt observert av andre gullgravere i området cirka 8. juli. Man vet ikke om han har vært i kontakt med venner eller familie etter den tid.

Mannen ble funnet død av forbipasserende 18. juli. Da lå han i en sovepose i lavvoen. Liket var i sterk oppløsning, grunnet det varme været.

– Vi registrerte at toppen av lavvoen var snurpet igjen. Sannsynligvis for å holde regnskyll borte. Derfor sjekker vi nå grill og koke-utstyret han hadde grundig. En av flere teorier kan være at mannen døde av kullosforgiftning, sier Mathisen.

– Fant politiet edle metaller i lavvoen eller området i nærheten?

– Vi kan ikke uttale oss om det foreløpig, sier Mathisen.