Rema 1000 på Seljestad hadde en nedgang på 20 prosent i fjor. Kjøpmann Svenn-Inge Hjelmsø kaller 2017 for et dritt år.

Rema 1000 på Bergseng og Rema 1000 på Kila hadde sju prosent nedgang.

Det siste tilskuddet i Rema-familien, butikken på Kanebogen omsatte for 36 millioner i fjor.

Svenn-Inge Hjelmsø, som overtok butikken i 2014 etter Paul Arne Anthonsen, sier de fikk svi for den nye innkjøpsstrategien, noe kundene visste å gi uttrykk for Han viser til at Rema valgte å fjerne mange kjente merkevarer fra butikkhyllene, og i stedet innførte de noe de kalte for bestevennstrategi.

– De burde ikke kalt noen leverandører for bestevenn. Reaksjonene var spesielt store da ledelsen ville fjerne Mack fra noen av butikkene. Kunder oppfordret til boikott, noe vi merket. Heldigvis er leverandørene tilbake, og vi er på vei tilbake til en normal tilstand, sier han.

14.000 kroner i minus

Hjelmsø sier de tok raskt grep da de merket at det ble færre kunder. Noen ansatte måtte permitteres i perioder, disse er nå tilbake.

– For første gang leverte vi et minus. Men god kostnadskontroll gjorde at underskuddet kun ble på 14.000 kroner.

– På toppen av alt dette er konkurransen blitt større. Det er kommet ny butikk i Medkila og Obs har utvidet. Vi har også merket innføringen av bomringen. Vi ser at flere kunder som bor utenfor bomringen er blitt borte, eller vi ser dem mye sjeldnere i butikken, sier han.

Øker med seks prosent

Dette til tross er det en meget optimistisk kjøpmann vi snakker med. Butikken har i alle år levert tall på over 100 millioner kroner.

– En omsetning på 85 millioner kroner er vi ikke fornøyd med. Men den negative trenden er allerede snudd. Hittil i år har vi en økning på seks prosent, og vi merker at kundene er mer fornøyde. Vi får ikke lenger de ubehagelige spørsmålene. Vi er på vei tilbake til gamle høyder, lover han.

I 2017 hadde de fire Rema 1000-butikkene en total omsetning på 300 millioner kroner. Det er faktisk det samme som i 2016.

Årsaken er at nedgangen på 36 millioner, kompenseres med den nye butikken i Kanebogen.

Butikken på Bergseng leverte et overskudd på 455.000 kroner, butikken på Kila leverte et overskudd på 820.000 kroner, og nybutikken på Kanebogen hadde minus 665.000 kroner.

– Vi har store planer for min butikk. Skal vi holde tritt i utviklingen må vi bli mer moderne og det må bli enklere å få varene ut i bilen. Beliggenheten er perfekt, så den kommer vi ikke til å gjøre noe med, sier han.