Daglig opplever festivalsjefen henvendelser utenbys fra interesserte festivalgjengere som ønsker å oppleve tidenes artistprogram under Bakgården.

På spørsmål om overnattingsalternativer må Santocono dessverre melde pass.

– Alle monner drar

– Jeg har for lengst mistet tallet på hvor mange som spør om hvor de kan overnatte. Alle hotellrom er bestilt, og antallet på venteliste bare øker.

– Vi frykter at mange vegrer seg for å komme til årets festival så lenge de ikke har noe sted å bo.

– Vi trenger rett og slett hjelp fra Harstads befolkning, og appellerer til de som har muligheter til å åpne opp hus og hjem og leie ut det de måtte ha for å avhjelpe situasjonen.

– Alle monner drar, enten det er hus eller hytte, bobil eller campingvogn, båt eller hybel. Vi trenger det som er mulig å oppdrive av overnattingsalternativer, sier Santocono.

Bestillinger strømmer på

Arrangørene har de siste dagene merket en betydelig økning i billettsalget. En gjennomgang sammen med festivalsjefen viser at billettbestillinger strømmer på fra hele landet, fra nord til sør, fra øst til vest.

Det overrasker ikke Santocono, som mener årets artistliste er årsaken til den store interessen.

– Vil bli snakket om i lang tid

– At Level 42 kommer til Harstad, er i seg selv en begivenhet. Bandet som på åttitallet leverte den ene hiten etter den andre, appellerer fortsatt til et stort publikum, og vil ganske sikkert levere en konsert det vil bli snakket om i lang tid.

– Zara Larsson og Aurora er artister som når et ungt publikum, mens både Sivert Høyem, Dance with a Stranger, Return og Raga Rockers har mange fans der ute.

Bra for byen og næringslivet

– At disse selger billetter bør ikke overraske noen, men så var det dette med overnatting.

– Jeg håper at begrepet « der det er hjerterom er det husrom», slår ut i full blomst. Harstadværinger er kjent for sin raushet, og gjennom for eksempel Air BNB eller eget initiativ, bør det være mulig for dem som leier ut å kunne tjene noen tusenlapper i løpet av festivalhelga, sier Santocono.

– Det er bra for byen, festivalen og næringslivet at det kommer så mange tilreisende til Harstad som mulig. De må bare ha en plass å bo, sier han.

billettsalg: Jan Santocono sier billettsalget til årets Bakgården har tatt seg stort opp denne uken. Foto: Andreas Isachsen Foto: Andreas Isachsen