Sier en homofil gutt fra Harstad. Han ønsker ikke sitt ekte navn på trykk, så vi har kalt han Benjamin. Han er 17 år og valgte å stå fram som homofil i niende klasse.

Komme ut

– Det å komme ut til mine venner gikk helt greit, og de taklet det helt fint, men det var verre med de nærmeste i familien. Ikke alle i familien min vet jeg er homofil, men jeg tror egentlig de har skjønt det, sier "Benjamin".

Aftenposten skrev for en tid tilbake en reportasje om flere ungdommer som ble mobbet på grunn av sin legning. Det er ikke mange som godtar det like bra som andre, men heldigvis har "Benjamin" fått en helt ok opplevelse med å komme ut av skapet. Benjamin kjenner til elever som har blitt mobbet, både fysisk og psykisk.

– Det er ikke uvanlig at skeive ungdommer opplever mobbing og trakassering i langt større grad enn gjennomsnittet, samt at skolene ikke har de verktøyene som skal til for å ta tak i dette. Slik kan vi ikke ha det, sier Eirik Rise, leder i Skeiv Ungdom i en pressemelding fra LLH.

Dårlig undervisning

"Benjamin" kritiserer seksualundervisningen på skolen. Han forteller at undervisningen på grunnskolen var veldig dårlig. Alt av informasjon om seksualitet har han fått fra venner og sider på nett. Det eneste han fikk lært på skolen er at det er muligheter for at menn kunne like menn og kvinner kunne like kvinner.

– I tiende måtte vi selv ta initiativ og kontakte Skeiv Ungdom. De kom til skolen og holdt fremlegg, slik at vi fikk stille spørsmål om alt vi måtte lure på. Det hjalp veldig, sier "Benjamin".

Valentin Alexander Kromer, Marthe Ligaard og Kaia Constance Djawamole Thorbergsen var i år elever ved Stangnes videregående skole, Medier og kommunikasjon vg2.