Etter hvert ble det også forbudt med ville dyr i sirkus over hele landet, og Merano la like godt ned. I dag er det kun to sirkus i Norge, Arnardo og Agora. Førstnevnte reiser ikke nordover, og siden 2005 har Agora ikke vært i Nord-Norge.

Det endret seg i år, og direktør Jan Ketil Smørdal i Circus Agora sier at det var en kjempeidé.

- Sørpå er det for varmt til å gå på sirkus. Her i nord har vi hatt utsolgte hus i både Tromsø og Bodø. Gråvær er perfekt sirkusvær, sier han.

Nye tider for sirkus

Smørdal har drømt om og jobbet med sirkus hele sitt liv. Han begynte å balansere i hagen som 12-åringen og feirer til neste år 30 år som sjef i eget sirkus.

I dag er det ingen ville dyr å se i sirkuset som direktøren mener har forandret seg med tiden.

- Nå handler veldig mye om komikk i tillegg til fart og spenning. Vi har en trampolineartist som er ung og spenstig. Han kommer til å bli kjempestor. Vi har klovner, morsomme hundenummer og et sjonglørfantom i tillegg til en ekte luftens prinsesse, sier Smørdal.

Søndag og mandag er sirkuset på Stangnes.

Kolliderte i Evenskjer

Egentlig vurderte sirkuset å spille i Harstad på tur nordover i landet, men tar det i stedet på tur hjem igjen. Det var nemlig festspill da de egentlig skulle hit.

Tirsdag kan du se Circus Agora på Evenskjer.

- Jeg husker jeg var sjåfør i mitt andre år da jeg jobbet som ung mann i sirkus. Jeg skulle blinke opp til grubanen i Evenskjer, men visste ikke at blinkelysene var koblet på feil vei. Da kom en varebil og kolliderte i oss. Han tok det med godt humør at en varebil på 12 kubikk plutselig kun hadde plass til 9 kubikk.

Smørdal sier at sirkus er på tur in igjen.

- Vi overlevde TV, VHS og Internett. Nå er besteforeldre lei av at barna bare sitter foran dataskjermen og tar med ungene på sirkus, sier Smørdal.