Politiet fikk melding om hendelsen på torsdag kveld, og rykket ut til stedet.

– Det viste seg å være en mannsperson som er godt kjent for oss fra før. Flere sykler var ribbet for vitale deler.

– Hvem som eier syklene vet vi ikke, og hvis det er noen som savner deler på disse, vil vi gjerne høre fra dem. Politiet har identiteten på mannen som forsynte seg, sier etterforskningsleder Morten Hole ved Harstad politistasjon.

Det hører med til historie at mannspersonen måtte skru på igjen alle delene han hadde forsynt seg med, og som politiet kunne se der og da.

Avlivet

Natt til fredag ble en sau påkjørt i Kilbotn sør for Harstad. Dyret måtte avlives, og eier ble varslet. Politiet har også fått inn melder om sauer som reker rundt i 90-sonen i området Evenskjer – Boltås. Ordensmakten oppfordrer eierne til å gjete dem bort fra veiene, og bilførerne til å kjøre varsomt.

Anmeldt

Natt til torsdag stoppet politiet en bilfører i Harstad sentrum. Det var en gammel kjenning som ikke hadde sertifikat. Bilen tilhørte en annen person. Mannen fikk ikke lov til å kjøre en meter lenger, og blir anmeldt. Finner politiet at bileier fortsetter å låne ut kjøretøyet til folk som ikke har førerkort, vil de fortløpende vurdere å beslaglegge bilen.